Förändrat medielandskap

Det fanns en tid, då Båstad hade en självklar plats hos gräddan av svenska sportjournalister. De stora drakarna skickade sina vassaste pennor till idyllen vid Laholmsbukten, oavsett om det gällde Swedish Open eller Davis Cup.

Giganten bland giganter var Kvällspostens Birger Buhre, som dagligen producerade lika intresseväckande som kontroversiella uppslag (Två motstående sidor). Enligt uppgift extemporerade han alstren från sommarhuset i Hemmeslöv till redaktionen i Malmö.

Lokalt, i skuggan av Buhre, jobbade högst kompetenta skånska kolleger. Torsten Tegnér i Sydsvenskan, Bengt Bergelin i Arbetet,  gamle höjdhopparen Rickard Dahl i NST och Knut Knutsson i HD kunde sin tennis.

I huvudstadsmedıerna utkristalliserades tennisexperter. Expressens Lennart Erıksson, Nils Magnuson på Aftonbladet, Sune Sylvén i Svenska Dagbladet, Björn Gyllenberg på DN, televisionens Bengt Grive och radions Mats Strandbeerg har alla tillbringat åtskilliga somrar med tennisuppdrag i Båstad.

Idag är bilden en helt annan. Jonas Arnesen syns och hörs i särklass mest men inte längre med en papperstidning som plattform. Smålandspostens Sven Elofsson är fortfarande med på vagnen liksom evigt unge Björn Hellberg. I övrigt nöjer sig merparten av de stora – skånetidningarna undantagna – med TT-material.

Konsekvensen kan bli en och annan groda, som t ex när text-tv idag noterade att Johanna Larsson klättrar på rankingen, när hon i själva verket tappar. SVT har inte beaktat, att damernas Båstadtävling i år låg en vecka senare än i fjol. Johanna hade alltså blıvıt av med sina vinnarpoäng från i fjol innan årets tävlıng började. En bagatell förvisso, men den hade inte inträffBt på den gamla goda tiden.

Annonser

One Response to Förändrat medielandskap

  1. Mats N skriver:

    Uppmärksamheten är att beklaga och alla som gillar tennis bör på alla nivåer påtala den felaktiga prioriteringen.
    Men rankingfrågan försår jag inte?
    Larsson tappade båstadpoängen fråntsegern ifjol på måndagen då årets turnering inleddes, pga veckobyte, o backade på rankingen. Avancerade igår då semifinalpoängen räknades in!? Vad påstår TT…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: