Här hoppar inga halta löss

HansB2Spelfrekvensen i Strandbjörket har tyvärr inte varit imponerande hög under sommaren. De som rört sig på eller runt banorna någorlunda uppmärksamt har emellertid kunnat lägga märke till en mycket välskött anläggning.

Hans Bergeling, 83 vårar ung, har kontinuerligt avlastat den anställda personalen alltsedan vårarbetet startade tidigt i april. Mer eller mindre dagligen syns Hans oförtrutet pysslande med i första hand ogräsbekämpnıng, gräsklippning eller grästrimning.

Dessutom avsatte denne sanne gentleman och eldsjäl två helger för att tillsammans med Tommy Persson klippa merparten av det omfattande häckbeståndet runt banorna, ett gigantiskt jobb.

Vid intressanta pratstunder under kaffepauserna i hallen är Hans alltid på hugget, oavsett om ämnet är någon av de senaste nyheterna i Smålandsposten eller t ex att berika yngre generationer med ishockeyminnen från månskensrinkarna i Strandbjörket eller Domprostmossen.

Eldsjälar är en bristvara inom dagens föreningsliv, men en och annan har övervintrat. Dina insatser är ovärderliga, Hans!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: