Kajsa förgyller Glimstedt Open

kajsa2Det var ett tag sedan sist. Kajsa Rinaldo-Persson har i halvannat års tid mestadels tävlat internationellt. Men med start på onsdag är det glädjande nog aktuellt igen i Strandbjörket.

Glimstedt Open har som vanligt samlat ett av sommartourens starkaste startfält. Herrklassen har Daniel Windahl – Davis Cup-spelare i våras – som toppnamn, men frågan är om inte kvalitén på damklassen är strået vassare.

Fjolårsvinnaren Jacqueline Cabaj Awad, ofta sedd gäst i Växjö, är toppseedad. SALK-tjejen har spelat starkt på sistone med bl a vinst i både singel och dubbel i en 10 000-dollarstävling i Egypten.

Kajsa är andraseedad och stöter, om allt går enligt ritningarna, på Emma Ek Fair Play i semifinalen. På andra sidan är Anette Munosova Näsbypark, som alltid spelar bra i Växjö, semiseedad.

Alla de fyra mest meriterade tjejerna har WTA-ranking. Jacqueline ligger högst på en plats runt 500 och är därmed Sverigefyra.

Glimstedt Open inleder med kval i morgon och avslutas med semifinaler och finaler på torsdag. Välkomna till Strandbjörket!

Se även Smp.

Annonser

One Response to Kajsa förgyller Glimstedt Open

  1. Mats N skriver:

    Tänk om alla kunde förstå och därmed uppskatta samt behandla dessa SM-deltävlingar med den respekt de förtjänar. Alla kval borde fyllas av hungriga juniorer. Arrangörsklubbarnas hemsidor bör ha bilder och inför-under-efterartiklar. Förbundets medieavdelning bevakar flera event på plats o rapporterar fylligt med stolthet. Lokal media hänger på när de inser att det är världskvalité i jämförelse med den div 1 fotboll de normalt gett utrymme. Slutmatcherna ses av 100 intresserade åskådare. En intresserad o närvarande toursponsor kryddar varje tävling med event och ett par tusenlappar till i prispott. Tävlingar krockar ej med ITF-spel. Resultaten ger tydligt avtryck i tennispoängen.
    Osv…
    Men det stannar vid en dröm?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: