”Fidde” ser framåt

Davis Cup- comebacken i Båstad ı nästa veckoslut emotses med stort intresse för att vara en kvalmatch i de nedre regionerna av den anrika tävlingen. Idag tillkännagav DC-kaptenen ”Fidde” Rosengren  det svenska lag, som skall möta Holland på centercourten vid Laholmsbukten.

Uppenbarligen är bröderna Ymer de tilltänkta singelspelarna. Valet känns väntat och odiskutabelt. Mer spännande var att se hur ”Fidde” har funderat då det gäller det nog så viktiga dubbelparet.

Robert Lindstedt är ju framme i kvartsfınal i US Open, men saknas i truppen. Den meriterade veteranen hart avböjt medverkan mot holländarna.

”Fidde” har uppenbarligen valt mellan den garvade duon Johan Brunström/Andreas Siljeström och ungdomarna Isak Arvidsson och Fred Simonsson. DC-kaptenen bestämde sig för att satsa ungt.

Brunström/Siljeström har ett bra facit på sistone, medan Arvidsson och Simonsson spelat starkt tidigare under året. Då paren möttes i Båstad i somras, gick ungdomarna segrande ur striden.

Ett ytterligare skäl, som ”Fidde” säkerligen vägt in, är att Arvidsson och Simonsson är betydligt intressantare singelalternativ än sina äldre kolleger, om något oförutsett inträffar inför söndagen. Frågetecken finns t ex för, huruvida lillebror Mikael pallar för 2 x bäst av fem set efter sitt långa skadeuppehåll.

Holland är favorit sett till aktuell ATP-ranking, men den har långt ifrån alltid relevans i DC-sammanhang. En blågul skräll på anrik DC-mark i Båstad är en nåd att stilla bedja om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: