Dags för ändring?

Tennis Syd inledde för några år sedan ett vällovligt försök att öka intresset för regionsmästerskapens äldre juniorklasser. De traditionella 16- och 18-årsklasserna ersattes av ett Lag-RM 16-18. VTS har arrangerat de två senaste inomhustävlingarna.

Problemet, som ledde till förändringen, var tunna deltagarfält i 18-årsklasserna. Bland 16-åringarna var tillströmningen däremot helt okay.

De två tävlingarna i Strandbjörkshallen har haft hyggliga startfält. dock har det varit tydlig dominans av 15-16-åringar. De bästa 17-18-åringarna har fortfarande lyst med sin frånvaro.

Däremot var det alarmerande dåligt senaste utomhustävlingen nere i Ystad. Flickklassen samlade tre (!) par. Till yttermera visso lämnade en av konstellationerna w o. Segrarparet blev alltså mästare i den stora Region Syd genom att vinna en enda match.

På pojksidan var det något bättre. Bortemot 20-talet par gjorde upp om mästarvärdigheten. En 15-årig och en 16-årig mästare – bra spelare i sina åldersgrupper – belyser den åldersmässiga kantringen.

Spelformen – 2 singlar och dubbel – är i sig tilltalande men till klen tröst, då den inte leder till sitt syfte. Det är nog läge för Pontus Bergevi & Co att fundera över framtiden.

16-åringarna kan med fördel återgå till traditionellt upplägg. För de äldre kan ett alternativ vara att bredda åldersmässigt till 21-årsklass, en variant som numera förekommer i många tävlingar.

Annonser

One Response to Dags för ändring?

  1. Eric Löf skriver:

    Håller helt med. Jag hade velat spela lag-RM i Ystad… Men jag är 20år… Falköping hade RM upp till 21, något som Tennis Syd skulle kunna ta efter? Sedan känns det konstig att bo i Jönköping och behöva åka till Ystad för att spela RM, istället för att kunna åka till Falköping som är mycket närmare! Detta borde kunna ordnas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: