Gåtan Monfils

Uppgiften Mikael Tillström har tagit på sig tillhör de mest utmanande i tennisvärlden. Inledningen av samarbetet med Gael Monfils har sett bra ut. Fredagskvällens föreställning på Flushing Meadows var dessvärre ingen rolig upplevelse för någon tennisvän, allra minst för ”Micke”.

Monfils är ju i sina ljusa stunder en crowdpleaser av guds nåde. Lika pinsamt är det att se honom, när det går snett i skallen, och det gjorde det sannerligen i semifinalen mot Djokovic. I  synnerhet i första setet var fransmannens beteende vedervärdigt.

Eurosportkommentatorerna Maria Strandlund-Tomsvik och Tomas Enqvıst brydde sina hjärnor med att förgäves söka förklaringar. Besvärades han av skada eller vad kunde orsaka det fullständıgt oförklarliga beteendet?

Den totala scenförändrıngen i tredje set visade, att skada kunde uteslutas. Monfils agerade plötsligt, efter att blivit utbuad av New York-publiken, briljant i detta skede av matchen och satte naturligtvis ännu fler myror i huvudet på Djokovic. Serben var förmodlıgen lika oförstående som alla andra.

Monfils har uppträtt klandervärt till och från i karriären. Svenska tennisvänner kommer t ex ihåg, när han generaltankade mot Patrik Rosenholm i Stockholm Open för några år sedan. Men att agera som han gjorde mot Djokovic i en semifinal på Grand Slam-nivå slår alla bottenrekord.

”Micke” Tillströms gedigna tenniserfarenhet i all ära, men den måste nog kompletteras med en kvalificerad hjärnskrynklare för att få fason på den komplicerade personligheten Gael Monfils.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: