Uppmärksamhet av olika skäl

”All publicitet är av godo, oavsett vad som sägs” myntades redan på 20-talet av den legendariske boxningspromotorn Hjalmar Palmqvist, alias Hjalle Palton. Detta klassiska uttalande äger sin riktighet än idag. Två händelser från den gångna helgen är belysande.

Å ena sidan tänker jag på lördagskvällens upphaussade spektakel på Hovet. På välkänt boxningsmanér hade de båda kombattanterna bedrivit verbal hatkampanj mot varandra å det grövsta men under stor mediauppmärksamhet. När man såg försystringen efter kampen hade det uppenbarligen bara varit ett spel för galleriet.

Raka motsatsen är den tennishausse som i skuggan av US Open tydligen råder i Norge just nu. Unge Casper Ruud lär ha orsakat mediestorm i vårt västra grannland. Den unge gutten gjorde i veckan sitt första framträdande på Challengertouren. Norrmnnen, ännu inte 18 år fyllda, gick helt sensationell och vann i franska Sevilla.

Norsk tennis har uppenbarligen, till skillnad från svensk, de rätta ingångarna till olika tv-kanaler. Fınalen i Sevilla direktsändes av två olika tv-bolag. Som tidigare nämnts på den här platsen bevakades norska mästerskapet för några veckor sedan av Eurosport.

Casper Ruud, son till Christian Ruud Norges bäste spelare genom tiderna, tog förstås i kraft av triumfen i Spanien ett jättekliv på ATP-rankingen. Den aktuella platsen 274 skulle placera honom på andra plats efter Elias Ymer, om han hade vart svensk.
– – – – –
På tal om nyhetsvärdering nämnde SVT:s Sportpanelen, som jag brukar titta på, idag inte ett enda ord om US Open. Herrfinalen må vara ursäktad, eftersom den slutade bara några timmar innan sändningsdags. Men att den omständigheten, att damtennisen begåvats med en ny världsetta, inte nämndes med ett ord är anmärkningsvärt. Däremot fick damboxningen generöst utrymme.

Annonser

One Response to Uppmärksamhet av olika skäl

  1. Mats N skriver:

    Det enda som hjälper är att vi alla som gillar tennis fortsätter att påtala detta för den inskränkta så kallade sportjournalistkåren men vi är lite för mesiga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: