Israel nästa?

Tennisfesten i Bästad kom av sig redan då öppningsmatchen var över. Landskampens verkliga nyckelmatch, den mellan Elias Ymer och Thiemo De Backer, var utgångsmässigt ett måste för en lyckosam svensk fortsättning

Spelmässigt var matchen knappast någon höjdare. Däremot var det inget fel på spänningen i slutskedet. Elias kom igen bra efter 0-2-underläge i set. När matchen kom in i femte akten, var svensken spelförande och såg ut att gå mot segern. Dessvärre blev tiebreakavgörandet en bitter svensk besvikelse.

Efter en trevande inledning agerade lillebror Mikael synnerligen löftesrikt mot Robin Haase, Nederländernas klart bäste spelare. Spelet i andra och tredje set var stundtals av mycket hög kvalité.

”Micke” hämtade i sent skede in holländarens tidiga break i tredje set och tog setet till tiebreak, ett gastkramande avgörande, som var helt öppet. De små marginalerna avgjorde till nederländsk fördel.

Mot bakgrund av Mikaels långa skadeuppehåll är hans insats anmärkningsvärt stark. Båda Ymerbröderna har framtiden för sig. Att döma av fredagsmatcherna har ”Micke” större dimensoner i sitt spel än storebror. Han har bl a vasst klipp i grundslagen och en enastående förmåga att trassla sig ur kniviga lägen.

Att vinna lördagens dubbel är en lika svår som nödvändig uppgift för nederlagstippade Isak Arvidsson och Fred Simonsson. Hur Nederländerna ställer upp blir nog klart först i morgon.

Davis Cup-historien vimlar av matcher – inte minst med svensk inblandning -, där 0-2-underläge vänts. Om så inte blir fallet den här gången väntar ödesmatch mot Israel senare i höst.
– – – – –
Även på läktaren blev det holländsk seger. Såväl numerärt (!) som röstmässigt var den imponerande stora orangeklädda klacken överlägsen den blågula.

Annonser

One Response to Israel nästa?

  1. Bernt Tibbelin skriver:

    Tyvärr, svensk tennis är bedrövlig, finns det något ljus i tunneln?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: