Stor tennisunderhållning

Davis Cup-matcher, där söndagen är en ”död” dag är aldrig någon höjdare utom möjligen för det lag, som leder med 3-0. Väntad holländsk dubbelvinst innebär, att morgondagen i Båstad tyvärr blir avslagen.

Lördagen bjöd emellertid, trots klar förlust, på en hel del glädjeämnen för svensk tennis. Bara en sådan sak, som att läktarna var betydligt mer välfyllda än på fredagen, är riktigt positivt.

Lika viktigt var, att de, som hade mött upp, fick sig till livs en högklassig och mycket underhållande dubbelmatch. Att det blev så, berodde delvis på att Nederländerna toppade sitt lag med Robin Haase i par med garvade dubbelspeialisten Jean-Julien Rocher.

Den andra omständigheten var, att svenskparet Isak Arvidsson/Fred Simonsson fick en kalasöppning på matchen och höll jämna steg med sina betydligt mer erfarna opponenter i första set. Holländarna var dock som väntat ett nummer för stora och excellerade ofta med servereturer och undanläggningar av mycket hög klass.

Även om svenskarna mattades en del i de två följande seten, såg de till att den stora publiken fick rejäl valuta för den blygsamma entreslanten. Om hedersamma förluster finns, var lördagens svenska nederlag en sådan.

För Sverige väntar nu det, som man så gärna ville undvika och kämpade så väl för att uppnå. Ödeskval mot Israel i oktober är den bistra sanningen.
– – – – –
Till skillnad från hur det såg ut på fredagen var det skönt att se svenskparet uppträda i rätt färg på tröjorna
– – – – –
Den holländska klacken imponerade än en gång – äkta supporterkultur. Numerärt verkade den vara ännu större än på fredagen och deras favoriter hyllades länge efter det att matchbollen var inslagen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: