Högtidsstunder

mwahGamle polarn och dubbelpartnern ”Tobbe” Thestrup är alltid alternativ nummer 1, då Mats Wilander gör oss den äran och vill träna ett pass eller två i Strandbjörkshallen. Så var fallet också igår, då vår allra störste dök upp i hallen.

Idag var det fullt ös, först med ”Tobbe”, därpå – och mycket glädjande – med Adam Heinonen och så avslutning på eftermiddagen i form av ett pass med Anders Fransson, en annan polare från den gamla goda tiden.

När man följer timmarna med ”Tobbe” och Anders väcks oförglömliga minnen. I särklass roligast var dock att ta del av passet med unge Adam, vilket jag följde i sin helhet. 14-åringen agerade på ett sätt, som påkallar jämförelser med Mats själv i motsvarande ålder.

Nåja, sakta i backarna! Adams tennis har utvecklats enormt det senaste halvåret. Framför allt är enhandsbackhanden en njutning att se. Cross – rakt, topp – slice, Adam behärskar hela registret. Tyngden, hårdheten och säkerheten i grundslagen från båda sidor imponerar. Fotarbetet besväras inte nämnvärt av att den unge VTS-aren för närvarande växer så det knakar. Jag är övertygad om att även den luttrade Mats var en smula imponerad.
– – – – –
Det var en händelse, som såg ut som en tanke, att TV 4 sände programmet med Mats och Gunde Svan just igår. Växjöintresset var förstås extra stort, eftersom stora delar av inspelningen gjordes i Strandbjörkshallen i våras. Flitige kommentatorn på denna blogg, Mats N, skrev så här i en kommentar till mitt förra inlägg:

Tennis i TV
Hör inte till ämnet eller tråden men vet inte var jag skall göra av mina tankar så det blir här…
Fantastiskt program med Gunde och Mats Wilander på TV4 igår och underbar serie på SvT nu om 56:orna!
Kan vi lära oss ngt genom att lyssna på de som lyckades? Vissa påstår att så inte är fallet utan att dåtidens villkor är passé. Fan trot!
Njut men låt barnen titta och diskutera vad ni ser. Klokheter och egen inre drivkraft frodas. Respekt för omgivningen, ledare, motståndare och sin egen sport lyser igenom tydligt. En bra påminnelse även för föräldrar!

Bara att instämma och lyfta på hatten för Mats och Gunde, två av våra största idrottspersonligheter!

Annonser

2 Responses to Högtidsstunder

  1. Ola h skriver:

    Nu vet jag att såväl Mats och även andra spelare från förr hade engagerade föräldrar som körde och fixade men det egna drivet är nr 1. Ida tycker jag det är svårt att se den passion o glädje för sporten tennis som krävs. Inte bara för att ”lyckas” utan för att över huvud taget spela tennis efter 20 års ålder. Tycker ofta ett besök på tex ett jsm eller liknande är deprimerande. Apatiska uttråkade barn på banan som inte kan varken regler eller förstår sig på sin sports innersta väsen. Vid sidan – övercurlande föräldrar som pratar i ”vi-termer”… ”Vi spelade ETA-tävling i Slovakien förra veckan”… Å fan – hade de även en veteranklass parallellt med juniortävlingen tänker jag?!
    Saknar tennisjuniorer som tydligt på egen hand handskas med sin tennis och tar ansvar för sin prestation o det är de vuxnas fel att det ser ut som det gör

  2. Cecilia Dahlman skriver:

    Ja, många föräldrar vill mer än ungdomarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: