Under ekarna

Vi, som tycker det är angeläget att förvalta Växjötennisens stolta traditioner, bör skänka en tacksamhetens tanke till Daniel Ekman, eldsjälen som är drivkraften bakom kulturprojektet på området, där Kristinebergs Bryggeri låg en gång. Bryggeridirektören Arvid Knöppel byggde redan före förra sekelskiftet en tennisbana i den stora parken.

kristb2Bakom den gula direktörsvillan, som numera är ”Det fria ordets hus” har Danel och hans medarbetare med kvadratisk smågatsten

 

Prydliga informationstavlor på baksidan av ”Det fria ordets hus”.

rekonstruerat/linjemarkerat den forna banan. ”Banan” är inte bara tänkt att vara en påminnelse om Knöppel utan också arena för allehanda kulturella evenemang. Ett sådant var lördagens anspråkslösa men engagerande invigning av banan. ”Under ekarna”, syftande på de 200-åriga ekar, som kantar ena långsidan, var rubriken på tillställningen.

Förutom bl a Daniel själv fick jag som företrädare för Växjö TS tillfälle att säga några ord, ungefär så här, om utvecklingen från Knöppel via Ture Fridlund till Mats Wilanders makalösa triumf i Paris 1982,

kristb1För underhållningen stod Swing Magnifique, ett Stockholmsband, som spelade jazz manouche – gypsy swing.

Observera markeringen av dubbelkorridoren t v på bilden och baslinjen längst bak. Ungefär 2/3 av banan har gräsunderlag. Den återstående tredjedelen, där det kommer att vara uteservering sommartid,är grusbelagd.

Ett besök på Kristineberg vid Kungsgatans högsta punkt är ett måste för alla tennisintresserade Växjöbor, som ännu inte varit där.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: