Ingen ljusning

Facit av de två aktuella futuretävlingarna i Sverige är allt annat än positivt. En kvartsfinal i Danderyd och en semifinal i Falun – båda med Markus Eriksson inblandad – är inte särskilt mycket att yvas över.

Den grupp av spelare, som under snart fyra års tid haft förmånen att få stor hjälp och professionell vägledning av ”Fidde” Rosengren, har inte lyckats lyfta från futurenivå. Slitvargen Markus har förstås all heder för sin insats, men man hade så gärna sett honom liksom några av de övriga i gruppen som etablerade challengerspelare vid det här laget. Så är dessvärre inte fallet.

Om man ser till påfyllningen underifrån, blir man inte ett dugg gladare. Karl Friberg tycks vara väldigt ensam på juniorsidan. Den 17-årige SALK-aren klarade inledningsronden i båda tävlingarna, vilket är bra.

Illavarslande i detta sammanhang är förstås, att kvalet i Falun hade fem vakanser. Ett huvudsyfte med den här sortens tävlingar är ju, att unga svenska spelare skall ta tillfället i akt att känna på internationell hetluft.

I sammanhanget skall förstås sägas, att bröderna Ymer valde challengerspel i Europa och Nordafrika och att Carl Söderlund och Christian Lindell befinner sig på andra kontinenter. Kvalande lillebror Mikael imponerade med en semifinalplats i Italien.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: