Bilden kompletterades

Nederlaget mot Ivo Karlovic i Stockholm Opens andra omgång lägger ingen sordin på Mikael Ymers insats. Snarare kompletteras framtidsbilden på ett löftesrikt sätt.

Fernando Verdasco och Ivo Karlovic ät ju diametralt motsatta spelartyper. Mot spanjoren exponerade Ymer ett spel från i huvudsak bakplan, som höll hela vägen.

Med den kroatiske tvåmetersmannen på andra sidan nätet visade

svensken ytterligare kvaliteer. I egen serve vann han inte så sällan poäng genom att spela serve-volley, och lyckades oftast. Ett smart drag mot en opponent med klena grundslag.

Vid Karlovics frekventa nätattacker svarade Ymer ofta med vinstgivande passeringar av hög klass och ofta läcker finess. Det förträffliga fotarbetet var förstås en stor tillgång precis som mot Verdasco.

Minus i den andra matchen var en tydlig mental trötthet efter att Karlovic lyckades bryta till 3-2 i den rafflande inledningen av skiljesetet. Här finns uppenbarligen en del att jobba med.

Hur som helst, ”genombrott” är inte att ta i för mycket.

Annonser

One Response to Bilden kompletterades

 1. Mats N skriver:

  Mikael Ymer och Rebecca Peterson. Så stavas svensk tennis framtid!

  Trodde att Rebecca skulle kunna nå en plats runt 100 på rankingen innan årsskiftet men nu hinner hon sannolikt inte dit. Men hon har satt sig i en bra position!

  Innan jag skriver något om Mikael Ymer måste jag säga att jag tycker lite synd om storebror Elias. Han får skit från diverse tyckare och visst har han sett lite vek ut i mather i höst och jag vet inte hur han mår eller vilka tankar som finns inför 2017… Däremot blev 2016 exakt som jag förutspådde. Han har gjort resultat i paritet med 2015. Han har vunnit en challenger och han har fått en mängd utvecklande matcher på den nivå han just nu är och han ligger rankingmässigt på samma nivå som för 12 mån sen. Det är inget misslyckande utan helt normalt! Så här tufft är det på topp 250…

  Och detta skall vi komma ihåg när vi nyfiket följer Mikael. Jag tror mycket väl att han kan följa sin bror i spåren som dom mycket gjort under karriären så här långt. Mikaels 2017 kan bli som Elias 2015 och ingen skulle väl vara besviken om lillebror klättrade upp till 150 på ATP-rankingen?

  Men såga honom inte om han har samma ranking i slutet av 2018! Det vore rätt ”normalt”?

  Framtiden får utvisa vad Ymers är kapabla till men jag hoppas att de i alla fall har tålamodet som krävs sen tror jag att Mikaels blick för spelet och sättet att se på sig själv bär honom längre än brorsan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: