Rena avrättningen

Oj, vilket dråpslag! Rubriken för ett helt uppslag, signerat Nils Palmgren, i lördagens DN är ”Domen över tennisframtiden: Totalt mörker”. Det är inte några lallare vilka som helst, som håller i yxan.

Snart avgående förbundskaptenen ”Fidde” Rosengren är skoningslös i sin kritik, men sportchefen Johan Sjögren ligger inte långt efter. De hårda orden kommer alltså från de två högsta tjänstemännen på den sportsliga sidan i Svenska Tennisförbundet, vilket är anmärkningsvärt.

Uppseendeväckande är också, att sågningen levereras bara dagarna efter Mikael Ymers succé i Stockholm Open och i samband med att Stefan Edberg kungör att utdelningen från hans fond till de framgångsrikaste juniorerna kommer att höjas.

”Fidde”  baserar sina reflexioner på uteblivna framgångar på EM-nivå. Han menar också, att juniorträningen i klubbarna inte alltid har den rätta inriktningen och framför allt att den nödvändiga glöden ofta saknas hos både juniorer och tränare. Hårda ord, men dessvärre inte utan sanning…

Johan Sjögren menar bl a att klubbarna befinner sig i ett moment 22. De tvingas ta in för många barn och därmed måste arbeta med stora och därmed ineffektiva grupper för att kunna avlöna sina anställda tränare.

Sjögren betonar vikten av gedigen träning i unga år, och där är bara att hålla med. Han säger också, att man kan ha Gud som tränare, då man är 17. Du menar väl inte att juniorerna är färdigutbildade vid 17, Johan?

Det är förstås enkelt att lägga över ansvaret på klubbarna. Men förbundet kan väl i anständighetens namn inte gå fritt från ansvar.

Om förbundet menar att det finns brister ute i klubbarna, måste man givetvis ta ansvar för ett bättre sakernas tillstånd. Den sortens tankar lär finnas i den ännu inte färdiga verksamhetsplan, som skall sjösättas 2017. I det sammanhanget får man hoppas, att förbundet och regionerna inte sätter knivar i ryggen på klubbarna genom att höja medlemsavgifterna.
– – – – –
I den redovisade ITF-rankingen kan man som VTS-are konstatera, att Adam Heinonen är bäst av alla svenskar med en 52:a plats i pojkar 14.
– – – – –
DN:s Nils Palmgren verkar vara en ny Jonas Arnesen. Initierad, seriös och försedd med välvessad penna.

 

 

 

Annonser

2 Responses to Rena avrättningen

  1. Peter H skriver:

    Tyvärr visar Nils fel statistik vilket gör reportaget oseriöst och pinsamt. Däremot är en del av det som står korrekt, men vi som arbetar dagligen med internationell juniortennisen vet att det finns en del ljusglimtar. Fidde är nog bitter för att han nu äntligen förhoppningsvis är borta från Svensk tennis. Är det så att Johan S stöttar Fiddes åsikter fullt ut, hoppas jag verkligen att han lämnar in sin avskedsansökan redan på måndag.

  2. Mats Nilsson Ordförande FairPlay TK skriver:

    Ursäkta men……hur kan två personer som i allra högsta grad varit med och kunnat påverka utvecklingen inom Svensk Tennis gå ut i media och såga sitt eget arbete och Svensk Tennis på det sätt som de gör i den här artikeln. För mig fullständigt obegripligt. Jag är den förste som skriver under på att det behövs göras en rejäl utvärdering och genomföras förändringar inom Svensk Tennis inom alla områden (såväl elit som bredd, tränare, marknad….) och på alla nivåer (från förbund till oss klubbar). Men vad var det här?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: