Historien är ingen belastning

”Om man inte känner till det förflutna, förstår man inte nutiden och är inte lämpad att forma framtiden.” (Sophie Weil, fransk författarinna).

Citatet aktualiseras och stämmer till eftertanke, då man tar del av det våldsamma mediala vågskvalpet efter lördagens DN:artikel ”Domen över tennisframtiden: Totalt mörker”. På diverse sociala medier vädras allehanda förklaringar till det aktuella tillståndet i svensk tennis liksom åtgärdsförslag för att Sverige åter skall bli en tennisnation att räkna med.

Många konstruktiva tankar ventileras, och det är förstås förtröstansfullt. Däremot har jag svårt att förstå dem, som menar, att den stolta svenska tennishistorien skall förtigas. för att inte bli en belastning för dagens spelare. Kan man verkligen stå för tanken, att dagens och kommande generationer av tennisspelare inte skall känna till och vara stolta över vad Borg,Wilander, Edberg och alla de andra storspelarna åstadkommit.

Den stolta svenska tennishistorien bör kännas till av hela tennissverige och vara en självklar inspirationskälla. Allt annat är att betrakta som kulturskymning.

Annonser

One Response to Historien är ingen belastning

  1. Jonas skriver:

    Klockrent, Åke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: