Hela havet stormar

• FC-kaptenen Lars-Anders Wahlgren sades upp i somras.
• DC-kaptenen ”Fidde” Rosengren fick samma besked för ett tag sedan.
• Sportchefen Johan Sjögren väljer att lämna sin tjänst inom kort.

Det känns som att ”hela havet stormar” är det rådande tillståndet i den högsta sportsliga ledningen i svensk tennis. De tre  heltidsanställda tjänstemännen med ansvar för förbundets elitverksamhet försvinner under ett och samma halvår. ”Fidde” och ”Wahlen” sades upp. Enligt dagens besked på tennis.se har Johan själv valt att lämna sitt uppdrag.

Det är svårt att värja sig från en koppling till den uppseendeväckande DN-artikeln för en dryg vecka sedan. Varför levererade ”Fidde” och Johan denna totala sågning av tillståndet i svensk tennis, och varför kom den bara dagarna efter att Mikael Ymer faktiskt tänt blågula förhoppningar i Stockholm Open?

Förbundsordföranden Thomas Wallén måste rimligen ha blivit lika förvånad över DN-artikeln som resten av tennis-Sverige. Likväl rosar han den avgående sportchefen oförbehållsamt i förbundets pressmeddelande. Johan har förvisso gjort en hel del bra insatser för svensk tennis, men han har också varit kontroversiell i vissa frågor. Avslutningen lämnar stora frågetecken efter sig.

Förbundet har signalerat kursändring i elitverksamheten från 2017 men ännu inte meddelat åt vilket håll den skall gå. Tennis-Sverige väntar med spänt intresse på besked.

Kaptenstjänsterna kommer uppenbarligen inte att återbesättas på heltid. Posten som sportchef måste rimligtvis finnas kvar. Sällan har väl ordet ”utmaning”, som används frekvent i liknande sammanhang, känts mer relevant än i denna situation.

 

 

Annonser

3 Responses to Hela havet stormar

 1. Mats N skriver:

  Framtiden får utvisa om det blir en för stor och snabb dränering på kunskap och erfarenhet som försvinner från förbundet. Att Sjögren slutar innan jul känns forcerat och att hans framtid inte avslöjas väcker frågor. Nytt jobb, ok. Men nu?

  Och upp till bevis för alla gnällspikar – sök jobbet! Men hur kommer den annonsen se ut? Sportansvarig/DC/FC-ansvarig!? Vem axlar?

  Visst anade man att Sjögren ”gett upp” när man läste DN. Men vad händer nu? Under 2017 tror jag även Lena slutar på kansliet och där försvinner en stor portion erfarenhet som kanske inte märks så mkt utåt men som står för kontinuitet och betyder massor för de som har kontakt med förbundet.

  Vi går mot spännande tider men tyvärr är det inte säkert att ”the botten is nådd”?

 2. Alec skriver:

  Varför inte ha Robert Lindstedt som spelande coach?
  1. Dubbelspelare är taktiker uti fingerspetsarna.
  2. Billigare för förbundet med spelande coach.
  3. Han är bästa dubbelspelaren så i get jäv..
  4. Han kommer automatiskt på alla uppdrag.

  Sen tycker jag det hade varit kul å se Sofia och Johanna dela på andra posten.

 3. Ralf skriver:

  Och även Dahlman som var sportsligt ansvarig i styrelsen är borta. Tvingades bort av Wallén efter meningsskiljaktigheter i vintras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: