Ett imponerande alster

Fair Play TK har som vanligt inför elitseriestarten presenterat det årliga Fair Play Magazine. Den färska, som vanligt mycket läsvärda skapelsen, utgör den 10:e i ordningen och har alltså jubileumsstatus.

Förutom massor av stoff med aktuell elitserieprofil har det innehållsrika numret historiskt tema. Omslagsbilden med självaste Gustaf V slår an den återblickande tonen. Mr G invigde Tennisstadion 1934, en anläggning som så småningom blev MFF-stadion och idag har fått ge plats för den moderna Fair Play-stadion.

FPTK-ordföranden Mats Nilsson behandlar ämnet historia – framtid med varsam hand. Under rubriken ”Vi måste tänka i nya banor” exemplifierar han, efter att ha poängterat vikten av att kunna sin historia innan man fattar beslut om framtiden, hur tennisen med stort omdöme gjort förändringar över tid som t ex införandet av tiebreak och hawk eye.

Mats Nilsson vill också, liksom sannolikt de allra flesta som följer internationell tennis, snarast få bort avarter som överdrivet handdukstorkande och ”synande” av bollar. Problemet är, att ”syndarna” sällan överskrider tidsgränsen mellan poängen.

Mats Nilssons framtidsfunderingar kretsar i huvudsak kring den svåra balansgången mellan ideella insatser och professionellt utfört arbete. Hela idrottssverige går ju mot krav på professionell kompetens såväl på som utanför arenorna. FPTK-ordföranden ställer frågorna men svaren är långt ifrån självklara.
– – – – –
Malmö FF var länge en flersektionsförening och hade från mitten av 40-talet och ett 30-tal år framåt bl a en framgångsrik tennissektion.
– – – – –
Fair Play TK bildades 1972 som en utbrytning ur Malmö TK. Namnet anspelar på, att grundarna ville skapa en förening fri från mygel och orättvisor.

 

Annonser

One Response to Ett imponerande alster

  1. Mats N skriver:

    Tidningen är sannerligen ambitiös och läsvärd. Klubbens proffsighet imponerar vad gäller organisation och sponsorarbete med mera.

    Däremot är jag tveksam till deras ”elitsatsning”. De vinner SM-titlar till höger och vänster men med vilka spelare? En titt i helgens elitserieuppställningar på dam- och herrsidan skvallrar om endast Pablo Figueroa har en riktigt lång karriär inom klubbens ramar? Resten är ett ihopplock och de flesta har inte sin tennisvardag i klubben – och det är deras val – men det är synd. Hur ser det ut på ungdomssidan? Det kan andra bättre men visst finns det flera spelare som har andra moderklubbar än FPTK som vinner titlar åt Malmöklubben? Och med landets största tennisskola så är det väl inget lyckat facit att det bara lämnar 2-6 spelare/årgång med en hygglig tennispoäng och som satsar vidare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: