Bakom anonymitetens täckmantel

Den inte alltför rikliga floran av svenska tennisbloggar har begåvats med ett nytillskott. Dessvärre ytterligare en kanal, som döljer sig under anonymitetens tveksamma täckmantel.

tennistankarna.blogg.se skriver signaturer som t ex ”Bobby Riggs”, ”Gottfried von Cramm” och ”Marc Rosset”. Vilka, som döljer sig bakom dessa förpliktande pseudonymer, står – åtminstone för mig – skrivet i stjärnorna.

Bloggen har den här programförklaringen: ”Vi är tennisentusiaster som delar med sig av våra tankar för vi vill att det skrivs mer om tennis och från olika perspektiv. Vi har valt att vara anonyma då vi inte vill att fokus ska ligga på VEM som skriver utan på VAD som skrivs.”

Den första meningen skriver man förstås gärna under på, däremot inte den andra. Vem, som är avsändaren av ett budskap, har självklart betydelse för hur det värderas av mottagaren. Skrivarens bakgrund, kompetens i ämnet, erfarenhet och ställning inom tennisen är självklart av stor betydelse för hur mottagaren berörs av budskapet.

Tennistankarna.blogg.se har uppenbarligen det vällovliga syftet att skapa debatt och opinion. En rimlig förutsättning för att gå in i svaromål är, att man vet vem motparten är.

Det är enkelt, att dela ut rallarsvingar åt höger och vänster, om man döljer sig under anonymitetens dunkla täckmantel. Den onyanserade sågning, som t ex görs av tennisförbundet i allmänhet och ”Fidde” Rosengren och Johan Sjögren i synnerhet är av inget värde, då avsändaren vägrar att framträda.

Med detta sagt är dock långt ifrån allt som skrivs på tennistankarna.blogg.se simpel och flåsig kritik mot etablissemanget. Många inlägg är sansade och läsvärda.
– – – – –
Växjö TS och jag själv får en ordentlig släng av sleven med anledning av den trista wo-historien i Göteborg. Dessutom stämmer ett likaledes anonymt gäng påhejare upp och applåderar i kommentarsfältet. Skadeglädje är som bekant den enda sanna glädjen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: