En helt annan infallsvinkel

Vem bryr sig om svensk i dag tennis?
Svaret: ett fåtal, som dessutom är i dalande.

Daniel Enestubbe är ett vasst namn med en ovanligt elegant och flyhänt penna på Smålandspostens sportredaktion. Raderna ovan är hämtade från Daniels blogg på tidningens webavdelning.

Mestadels handlar denna blogg om ishockey, men här berör Daniel ett för tillfället hett tennisämne. Den uteblivna nomineringen av Magnus Norman i kategorin ”Årets ledare” inför den stundande Idrottsgalan har fått känslorna att svalla inom svensk tennis. Kritiken har – med stor rätt – varit skoningslös.

Daniel Enestubbes infallsvinkel är speciell. Hans syn på saken kan förvisso uppfattas som kontroversiell. Dock skall direkt understrykas, som framgår av blogginlägget, att Daniel ingalunda är någon tennisens belackare. Som junior, då under efternamnet Svensson, var han på 80-talet en god representant för Älmhults TK i regionala tävlingssammanhang, dock i skuggan av namn som Jonas Björkman och Magnus Martinelle.

Daniel har förvisso rätt i, att svensk tennis sedan många år tillbaka befinner sig i besvärande medieskugga med åtföljande konsekvenser. Att ett knippe svenska tränare gör succé på ATP-touren uppmärksammas även i svenska media. Genomslaget hade självklart varit ett helt annat, om deras adepter agerat under blågul flagg.

Media i all ära, dock bör man kunna kräva visst mått av uppmärksamhet och faktaresearch av den jury, som står för nomineringen, Magnus Normans tunga utmärkelse på ATP-touren kungjordes ju  kort innan  nomineringen av bl a Henrik Stenssons mentale rådgivare.
– – – – –
För övrigt är både Pia Sundhage och Lars Lagerbäck nominerade. Borde man inte ha en bestämmelse en idrott – en kandidat?

Annonser

3 Responses to En helt annan infallsvinkel

 1. Mats N skriver:

  I måndagens sportsändningar inledde tex Radiosporten med en skadad NHL-svensk men ”glömde” att ATP-slutspelet avgjorts… Nog är tennisen lågt prioriterad alltid och jag har inga stora förhoppningar om att Davis Cup-finalen till helgen ges någon uppmärksamhet? Har någon hört något om Fed Cup-finalen för några veckor sedan? Nej, och inte ens tennisförbundet upplyser längre om dessa världsarrangemang. Inte konstigt att det är blekt intresse för våra landslag?

  När får Svensk Tennis en ledare som tar ton? Ger sig in i debatten och tycker något med emfas som kan bli ”klickbart”? När skall vi själva uppnå lite pondus och självförtroende för att verkligen kunna argumentera för att tennisen även med sin nuvarande position vad gäller svenska resultat är gångbart? Om 23:e platser i skidskytte, bandymatcher i omgång 7 och innebandy, denna puttesport, får ta plats i svensk media måste väl även tennisen kunna vara av intresse.

  Många gnäller på media men dagens journalister minns inte Borg-Edberg, Wilander och har inga referenser. Det vi måste jobba med är vår egen verklighetsuppfattning.

 2. Jonas W skriver:

  Ja det som skrivs om svensk tennis är väl att de inte skrivs om svensk tennis m a o det måste ju finnas något att ta upp som är intressant för läsarkretsen. Det gör det f n inte sorgligt nog.
  Trots allt så uppmärksammas enstaka händelser rätt så mycket som e x Ymers fina spel i SO
  Skidskytte läser man inte mycket om nuförtiden och att blygsamma placeringar där skulle skrivas om det stämmer ej

 3. Mats N skriver:

  Men skidskytte, och all skidåkning över huvud taget, har ju i alla fall en betald annonsplats i SvT:s Vinterstudion… Den satsningen skulle jag vilja ha såväl prissatt, värderad, granskad och kommenterad av andra idrotter.

  Det fins ingen rim o reson i den enorma bevakningen om man sätter det i ett större sammanhang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: