På undantag

fedHar någon sett det här bildmotivet i svenska media? Jag har det inte.

För ett par veckor sedan spelades finalen i Fed cup, en händelse som förbigicks med isande tystnad i svenska media. Den, som sökt på nätet eller hittat någon sändande internationell tv-kanal, vet, att det var en synnerligen rafflande final, som slutade med tjeckisk 3-2-viktoria mot Frankrike.

Normalt uppmärksammar svenska media stora internationella idrottshändelser, även om Sverige inte är representerat. Så tycks dock inte vara fallet, då sporten är tennis. Medieskuggan över tennisen är kompakt.

I det kommande veckoslutet är tennisvärldens blickar riktade mot Zagreb, som är spelplats för finalen i Davis Cup. Kroatien har hemmaplan mot Argentina, en drabbning som precis som damernas motsvarighet har förutsättningar att bli en riktig nagelbitare.

Kommer även epilogen i den mer än 125-åriga legendomspunna lagtävlingen att mötas av samma icke-uppmärksamhet i svenska media som FC-finalen? Så här långt har inga tecken på något annat synts.

Annonser

3 Responses to På undantag

 1. Mats N skriver:

  Bra att du tar upp min tråd Åke. Kommenterade detta i samband med ditt senaste inlägg.

  Vissa tycker säkert tennisen förtjänar tystnaden i media och den oroar. Ännu viktigare då att tennis.se i alla fall nämner sportens VM? Tror inte så många andra förbund låter bli att uppmärksamma säsongens höjdpunkter även om man själva inte kvalificerat sig för finalen?!

 2. Lennart Emriksson skriver:

  Måste hålla med, pga olika omständigheter kunde jag inte följa lördagens dubbel. Därför sökte jag resultatet inför söndagens singlar. Tyvärr , inte ett ord, i svenska media (t ex Text-TV)??? Sökte också på Google. Inga träffar på svenska sidor

 3. Janne skriver:

  Historisk seger för Argentina i Davis cup. Första DC triumfen öht. Och på vilket sätt dom gjorde det. Vände ett 1-2 i matcher till 3-2 tredje speldagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: