Ett förvånande val

Johan Sjögren hade fortfarande det högsta sportsliga ansvaret i Svenska Tennisförbundet, då han sågade svensk klubbtennis i den famösa DN-artikeln i oktober. Hela tennissverige häpnade, upprördes och reagerade med stormstyrka.

Kort därefter lämnade Sjögren sin tjänst. En logisk konsekvens menade många. Inget antyddes om vad framtiden skulle bära i sitt sköte.

Att fortsätta i en verksamhet, som beskrivits som nattsvart, var knappast en relevant förstahandsgissning. Därför mottogs säkert Tennis Syds kommuniké idag, att Johan kommer att ersätta Christer Sjöö som verksamhetsansvarig i regionen, med stor förvåning.

Att axla den skicklige och kunnige Christers mantel – idag generalsekreterare i Svenska Tennisförbundet – är en grannlaga uppgift för vem som helst. Den nye generalsekreteraren har i sin tidigare roll bl a betytt mycket för utvecklingen i många av regionens klubbar. Okunnighet eller inte, omständigheter som denna fanns inte på kartan i DN-artikeln.

Johan har förvisso verkat inom tennisen hela sitt liv men i allt väsentligt på elitnivå. Erfarenheten från det revir, som ankommer på en verksamhetsansvarig i en region, är däremot mycket begränsad. Dessutom, uttalandena i DN-artikeln väckte reaktioner, som fortfarande inte har lagt sig.

Den i alla läger omtyckte och respekterade Christer Sjöö byter alltså mer eller mindre plats med den betydligt mer kontroversielle Johan Sjögren. Vem har dragit vinstlotten, Svenska Tennisförbundet eller Tennis Syd? För mig råder ingen tvekan.

 

Annonser

2 Responses to Ett förvånande val

 1. Mats N skriver:

  Ingen idé att vara långsint? Just då och där, ganska besviken på uteblivna framgångar och vardande nedskärningar, utryckte Sjögren det han kände. Klumpigt, olämpligt men ärligt.

  Beroende på hur man formerar trupperna i övrigt i syd, kanske det kan bli bra! Trots det stora antalet klubbar och det stora antalet storklubbar i regionen, har det inte kommit fram någon riktig stjärna från området sedan Vinci och Sofia A lämnade juniorstadiet runt millennieskiftet…

  Kanske dags att ransaka sig själva i såväl Malmö, Växjö som i Halmstad mfl större orter som ingår i SDF:et?

  Kanske kan Sjögren sätta fart och fläkt på klubbträningen som gör att såväl spelare som ledare tror på framgång igen?

  Jag säger Lycka till!

 2. Ola h skriver:

  En positiv sak med tillsättningen var att jobbet ändå var utannonserat och sökbart. Det tycker jag är både fair och smart, det kan ju då visa sig dyka upp hungriga kandidater som man inte tänkt på?

  Detta sagt då det alltjämt de senaste åren tillsats diverse tjänster inom svensk tennis utan ett öppet sökförfarande. I en ideell organisation är det pedagogiskt tokigt.

  SvTF slår sig gärna för bröstet kring sin utvecklade tränarutbildning på akademisk nivå. När tillsätts första förbundscoachen på central nivå som plöjt igenom sina färska högskolepoäng ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: