Visst behövs seriespelet

Marginalerna var små, då det i sista elitserieomgången avgjordes vilket lag, som skulle bli finalmotståndare till redan klara Fair Play. Att ”helsvenska” GLTK drog det längsta set kändes bra.

Det kändes också förhoppningsfullt, att lyssna på KLTK:s sportchef Rickard Billing i intervju på Jonas Arnesens blogg. Den anrika Stockholmsklubben har sedan ett antal år tillbaka en tydlig policy, då det gäller seriespelet.

Till KLTK:s lag nomineras spelare, som har sin bas i kungliga hallen. Vem som helst är välkommen att ansluta sig dit. Lycksökare, som erbjuder sina tjänster för några veckor, göre sig däremot ej besvär.

Att det inte räckte till nytt kontrakt den här gången, verkar Billing ta med stort mått av behärskning. I förvissningen om att de talangfulla 16-åringar, som släppts fram i årets serie, blir starka div. 1-kort nästa år, räknar säkerligen KLTK med en snabb återkomst.

I debatten framhålls från en del håll, att serietennisen har marginell betydelse, då det gäller att ta svensk tennis ur bakgårdsskuggan. Ett antal klubbar har en liknande policy som KLTK. Om fler väljer snarlik inriktning, och om div. 1 får samma praktiska upplägg som elitserien, är jag övertygad om att seriespelet kommer att vara en viktig komponent i återuppbyggnaden. Med ”samma upplägg” menar jag, att man överger sammandragningsmodellen.

Annonser

2 Responses to Visst behövs seriespelet

 1. Ola H skriver:

  Jag trodde sammandragningarna var bra för div 1 och de spelarna som än mer är studerande och har vanliga liv med jobb och därmed inte attraheras av 25 mil resa enkel väg en tisdagkväll?

  Men oavsett är serierna viktiga och jag förespråkar till och med dubbelmöten om man tar bort samlingarna.

  Påpekar gärna igen att inte stanna diskussionen vid det som en gång hette förbundsserierna. Tror det kan vara viktigare än någonsin att en lovande 15-16 åring packas in i en bil med ett par seniorer för en bortamatch i både div 2 o 3 och därmed får ett matchtillfälle utan föräldrars närvaro…

  Min sista önskan är att september används till seriespelet utomhus. Viktigaste aktiviteten på de bästa och mesta banorna!

  • Åke Magnusson skriver:

   OLaH! Jag menar inte att div 1 skall spelas på vardagskvällar. Min invändning är, att sammandragningar är tungrodda arrangörsmässigt och medför få matcher på hemmaplan. Matcher både lördag och söndag vissa veckoslut kan hjälpa till att hålla tidsramen nästan som nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: