Förödande konsekvens

För en dryg månad sedan dök Pontus Bergevi och Ola Mårtensson upp på ett lika oannonserat som alltid välkommet besök i Strandbjörkshallen. De hade ”vägarna förbi” för att tala med sedan länge bortgångne Karlskronalegendaren Rolf Pernevall.

Snacket handlade självklart om, hur tomrummet efter Christer Sjöö skulle fyllas ut i Tennis Syd. Pontus och Ola beskrev entusiastiskt, hur de temporärt tagit över delar av Christers arbetsuppgifter. De underströk också – med tydliga förhoppningar – att de för regionsstyrelsen skisserat en tänkbar organisationsförändring.

De bådas idé var övergång till en plattare organisation med delat ansvar. För ett VTS-hjärta var det nästan rörande, att höra Pontus påminna sig om sin korta tid i VTS på 00-talet. Han lovprisade den platta organisation vi då hade på tränarsidan med honom, Calle Pihlblad och Magnus Arvidsson.

Häromdagen kom det synnerligen överraskande och på många håll starkt ifrågasatta beskedet att Johan Sjögren utsetts till ny verksamhetschef. De båda kunniga och omtyckta parhästarnas synpunkter hade lämnats utan avseende. Pontus och Ola, som själv sökte tjänsten, hölls helt utanför tillsättningsproceduren och fick beslutsbeskedet på samma sätt som övriga Tennissverige.

Enligt uppgift har både Pontus och Ola sagt upp sig, vilket är högst beklagligt, Därmed är hela den trojka, som under många år styrde Tennis Syd-skutan på ett förtjänstfullt sätt, utraderad.

Lika beklagligt är, att ”hela havet stormar” uppenbarligen är tillståndet i Tennis Syd-styrelsen. Församlingen har tydligen varit djupt splittrad i tillsättningsförfarandet.

Talande är, att Janne Immonen, den styrelseledamot som har starkast förankring och bredast erfarenhet på gräsrotsnivå, markerade genom att reservera sig mot beslutet. Heders, Janne!

Annonser

2 Responses to Förödande konsekvens

 1. Mats N skriver:

  Oj!
  Vilken soppa…
  Blir oerhört nyfiken på vilka turer som lett fram till denna situation?
  Jag har stor respekt för flera inblandade personer men vilken vilja och vilken typ av prestige eller missuppfattningar har tagit skruv här?
  Time will tell…

 2. Olah skriver:

  Riktigt tråkigt om ens bara hälften stämmer i Tennis Syd-historierna. Inte vad som behövs just nu.

  Samtidigt Intressanta utnämningar på förbundsnivå och signalen verkar vara mer fokus på klubbnivån och till och med vad gäller elitutveckling?

  Ser även vilka lag som i helgen skall spela P15-slutspel. Och blir brydd. De stora aktade juniorklubbarna levererar nära noll vad gäller landslagsspelare!

  Några av de senaste DC och FC-lirarna inledde sina karriärer i Skara, Järfälla, Linköping och Örebro… De tre senaste världsstjärnorna hade Boden/Varberg, Tibro och Halmstsd som uppväxtort.

  Tar vi med oss något från den sanningen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: