Småland på G

adamklaraDet gamla fina tennisdistriktet Småland är på gång igen, låt vara som en del av Tennis Syd. Tennis Europe-tävlingen för 14-åringar i Göteborg gav tydlig syn för sägen.

VTS-aren Adam Heinonen tog sin andra titel inom loppet av två veckor. Den småländska lyckan var total på GLTK, då det blev vinst även på flicksidan för ett år unga och mycket talangfulla Klara Milicevic från Tabergsdalen.

Adams prestation är storstilad. Få spelare i så unga år pallar för att stå rycken två veckor i rad i den tuffa konkurrens, som tävlingar av den aktuella kalibern utgör. Sättet, som Adam följde upp förra veckans triumf i Norrköping på, är extra imponerande, inte minst mot bakgrund av hur finalen i Göteborg gestaltade sig.

Finalopponent var VTS-arens svåraste svenske konkurrent, Sebastian Abboud TSK Malmen. Det jämna första setet avgjordes i tiebreak i ”Sebbes” favör. Adam kom igen och vann den andra akten klart för att sedan hamna i brydsamt 2-5-underläge i skiljesetet. Att i detta läge, sliten efter två intensiva tävlingsveckor, vända och rada upp fem raka games fram till ny klassvinst, är en bedrift som visar på värdefulla kvalitéer att bära med sig i fortsättningen.
– – – – –
Ni, som är intresserade av att stifta bekantskap med Adams aktuella spelstatus, är välkomna till Strandbjörkshallen i helgen, då 15-årsslutspelet avgörs. Lördag kl 14 är det semifinaler och söndag kl 9.30 spelas final och match om 3:e pris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: