Tråkigt, Jonas

En angelägen röst i svensk tennis kommer att tystna. Jonas Arnesen lät idag meddela, att det sista inlägget på hans i blogg Challenge är publicerat.

För mig var Jonas´ tillkännagivande lika överraskande som sorgligt. En kunnig, initierad och inte sällan kontroversiell röst och penna försvinner från den styvmoderliga bevakningen av svensk tennis i media.

Jonas, de inlägg jag missat på Challenge är lätträknade. De allra flesta har jag tagit del av med största intresse och ofta med nyttig eftertanke. Saknaden kommer att bli jobbig. Jag utgår från att ditt stora tennishjärta fortfarande kommer att klappa och hoppas, att vi ses i Båstad och i Kungliga hallen även i fortsättningen.

Annonser

5 Responses to Tråkigt, Jonas

 1. Jonas skriver:

  Hej Åke!
  Stort tack för dina uppskattande och värmande ord. Har även tidigare skrivit om din stora betydelse för svensk tennis och hoppas att du fortsätter belysa och granska. Ja, mitt tennishjärta klappar lika starkt som tidigare och säkert kommer våra vägar att korsas ytterligare många gånger. Åter: Stort tack. Varma hälsningar/Jonas

 2. Ola H skriver:

  Till att börja med, fa’n tro’t!!

  Sen är det väl så att allt har sin tid? Historien och erfarenhet är aldrig tungt att bära men perspektiven blir därefter? Jag vet åtskilliga som suktar djupt efter att slippa påminnas om svunna storhetstider och diverse påhopp att de som var med då gjorde rätt och att man sen gjort allt fel. Dags för nya röster att kliva fram – sen är jag faktiskt tveksam om de finns eller om de vill fronta sina åsikter.

  Tycker också att Arnesens slagstyrka avtog rejält under de senaste åren med start i samma sekund som han tilläts blogga på svd… Även om hans nuvarande blogg delvis varit intresseskapande så är det dock stor skillnad på att vara journalist vid ett etablerat medieföretag mot att vara just ”bloggare”.

  Jag hoppas det kliver fram nya ansikten och jag delar verkligen Jonas, och även din åsikt Åke, att anonyma bloggar är fullständigt ointressanta.

  Men som jag antydde i inledningen – jag tror inte Jonas tystnar utan han dyker nog upp i något sammanhang någon gång i framtiden

 3. Mats N skriver:

  Med tanke på den totala tennisbevakningen i Sverige så är varje dylikt avhopp olyckligt.

  Den breda mediabevakningen är en katastrof men också en termometer på hur svenska spelare och landslag presterar.

  Och då är det beklagligt att följa nyhetsflödet på förbundets hemsida – tycker den är sämre än på länge. Inte ens de givna och egna resultaten är man speciellt bra eller snabb på. Detta trots att resurserna är förstärkta på kommunikationssidan sedan två år tillbaka?

  Swetennis gör på frivillig basis ett gott jobb men har varnat för att man kanske inte orkar. En del bloggar som denna levererar insikter men den regelbundna bevakningen är hotad.

 4. Ulf skriver:

  Det positiva överväger det negativa, att Arnessens blogg tystnar. Han tappade mot slutet kursen. I för många sammanhang lyfte han fram argument, klubbar och personer, inte för svensk tennis framtids bästa, utan styrt av vänner och pengar. I samma sekund tappade han snabbt respekt hos många kunniga tennisfans över hela Sverige. Kortsiktigt blir det förmodligen ett nettotapp för tennisaktiviteten på sociala medier. Men långsiktigt är detta mycket positivt, att det ges utrymme för ny kraft som förhoppningsvis vågar utmana och inspirera ur ett modernare fräschare perspektiv. Svensk tennis behöver evolution.

  • Jonas Arnesen skriver:

   Hej Ulf,
   Undrar vad du menar med styrt av pengar?
   Håller helt med dig om att det behövs nya krafter som utmanar. En blandning av gammalt och nytt är väl det optimala. De yngre har ju inte den erfarenhet och kan inte den viktiga historiken som bland andra Åke gör.
   Nya starka röster behövs.
   Känner du dig inte manad?
   Mvh
   Jonas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: