Tyst som i graven

Det är tystare än någonsin i media kring svensk tennis för tillfället. Att Johanna Larsson gjort WTA-debut för året i Auckland och Elias Ymer spelat ATP i Brisbane har i det närmaste förbigåtts med tystnad.

Visserligen rosade ingen av svenskettorna marknaden, men den näst intill obefitliga uppföljningen är beklämmande. Anonyma bloggar som Vamosrafa och Tennistankarna skall ha erkännande för sin uppmärksamhet.

Inte bara Jonas Arnesen har släckt ner sin blogg. Strax före årsskiftet meddelade nyhetssajten Swetennis att det var färdigskrivet även för deras del, vilket är lika beklagligt, som att Jonas lagt av. Till yttermera visso har tennis.se julledigt.

Jönköpingsbaserade Swetennis har varit synnerligen alert då det gäller all bevakning av det mesta från de svenska tourerna upp till ATP. och WTA-nivå. Henrik Gustavsson och hans medarbetare lämnar ett stort tomrum efter sig.

 

Annonser

4 Responses to Tyst som i graven

 1. Peter H skriver:

  Det känns som om tennisen får den publicitet som den förtjänar just nu. Sedan måste vi sluta sparka på den som ligger ner. Visst är vi dåliga men vi blir inte bättre om vi bara letar fel och syndabockar. En ny organisation är satt och förändringar är på gång som förhoppningsvis leder till förbättring. Det får ta lite tid så länge inga förhastade beslut tas. Ingen panik att det inte skrivs om Johannas eller Elias förluster. Vi som är intresserade hittar information om våra inernationella och nationella spelare på andra ställen än hos Arnessen, swetennis eller förbundets hemsida. Swetennis underlättade dock mycket då de alltid var uppdarerade och breda i sin information. Vamosrafa kan vi vara helt utan då deras inställning till damtennis är föråldrad och oacceptabel. Att det finns bloggare som länkar till deras hemsida känns också väldigt oseröst. Vi behöver skribenter som letar efter positiva saker inom svensk tennis. Framgång föder framgång. 16 åriga Alexandra Viktorovith är på väg mot sin 4:e raka ITF titel ! Fantastiskt gjort av en spelare som långt ifrån är överlägsen som junior i Sverige. Bättre att lägga energi på de små glädjeämnena som ändå finns, istället för ex. motsättningarna mellan SOK och RF gällande tidig elitsatsning eller inte, eller om GTG skall få ekonomiskt stöd från förbundet. Svensk Tennis är just nu längst nere i gruvan. Hur vi än gör så kommer det bara bli bättre. Nu avvaktar vi årsmötet och den nya verkshetsplanen, och sedan jobbar vi stenhårt tillsammans för att hitta lite ljus i mörkret. Vamos !

 2. Holabandola skriver:

  Johanna är nu i alla fall klar för final i dubbel i Auckland. Vi som gillar tennis bör inte stillatigande acceptera tystnaden i media som även på public service-nivå är beklaglig. Dagligen kan vi vakna till radiosportens rapporter om assist i NHL och bevakningen av jvm samt tour de ski är ofattbart överdriven. Ryt ifrån!

  /fd ola h

 3. Jan Wogel skriver:

  Även Per Gut som bloggat på Expressen lägger av.

 4. ET skriver:

  Helt ny i dessa sammanhang. Hur kan förbundets sida ha semester? Vad säger tennissveeige som är beställare? Första titeln bärgas av Johanna Larsson och inte en rad – borde vara intervju!?

  Tennis.se har jag följt men så lite uppdateringar som de senaste månaderna har det aldrig varit. Förstärktes inte resurserna för något år sedan?

  Och självfallet beklagligt att andra skribenter inte kan hålla igång av olika anledningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: