Högklassigt i Strandbjörkshallen

glimst4De, som sökte sig till Strandbjörkshallen i helgen – synd att det inte var fler – bjöds på högklassig tennisunderhållning. Årets upplaga av Glimstedt Open var nämligen en av de vassaste på mången god dag.

En mycket intressant ny herrsingelvinnare presenterade sig. Namnet var Linus Frost och klubbtillhörigheten är Elfsborg Tennis. Den storvuxne men rörlige boråsaren har ett stort och utvecklingsbart spel i sig. Lägg namnet på minnet!

Den svenske tourkungen Pablo Figueroa hade nog mångas tips efter att ha kvartsfinalbesegrat toppseedade Markus Eriksson i en gladiatorkamp i kvarten. Linus ville emellertid annat. Den rafflande epilogen, som gick till tiebreak i skiljeset hemfördes av den hårtslående västgöten, hans första vinst över Pablo.

Den imponerande klassen på Glimstedt Open har förstås ett samband med vintertourens högsta prissumma och de unika glasracketarna till finalisterna. Ett stort tack till tävlingens generöse sponsor, Advokatfirman Glimstedt. Att sponsorföreträdaren Tuomas Heinonen dessutom agerar som kunnig och smidig tävlingsledare gör förstås inte saken sämre.

På bilden: Pablo, Linus och damfinalisterna Jacqueline Cabaj-Awad och Sydney Berlin. Jacqueline vann lätt över Sydney, som knep finalplatsen i andraseedade Brenda Njukis frånvaro.

Annonser

One Response to Högklassigt i Strandbjörkshallen

  1. Tomas skriver:

    Blir imponerad alltsom oftast av Pablo, hur han fortsätter att spöa alla lovande unga svenskar gång på gång. Nu fick han dock sträcka vapen, jag tror Frost är en kille för topp-500 på ATP-rankingen i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: