Minnesrikt AO

Årets Australian Open kommer att gå till hävderna som en av de mest minnesrika Grand Slam-tävlingarna genom alla år. I flera avseenden kommer årets händelser i Melbourne Park att få betydande utrymme i historieböckerna, detta sagt då fortfarande tre matcher återstår i singelspelet.

Länge har uppmärksammats, att medelåldern vid debuten på herrarnas topp 100 har blivit högre. Däremot har inte funnits anledning att titta närmare på prästbetyget på dem, som hänger med på sluttampen. I år är snittåldern anmärkningsvärt hög både på dam- och herrsidan.

Sex av åtta semifinalister har passerat 30 vårar. De båda övriga blir 26 i år. Därtill kam läggas, att Roger Federer, systrarna Williams och knallsensationen Mirjana Lucic-Baroni har lagt 35-gränsen bakom sig.

Federers finalavancemang efter ett halvårs skadeuppehåll imponerar på en hel idrottsvärld. Vill det sig riktigt väl, kan det bli ännu en episk och fullständigt otippad herrsingelfinal mellan schweizaren och Rafael Nadal. Grigor Dimitrov kan dock mycket väl sätta käppar i hjulen för ett sådant drömscenario.

Syskonfinalen på damsidan är förstås inte heller någon dussinhändelse. Storasyster Venus´ återkomst i de finaste salongerna är en stor skräll.

Av än större magnitud är Mischa Zverevs och Dennis Istomins bedrifter. Att spelare runt 30, som normalt avancerar en eller annan GS-omgång i en och samma tävling går och slår ut de båda toppseedade och finaltippade giganterna hör knappast till vanligheterna. Zverevs konsekventa serve-volley-spel, som bar hela vägen mot Murray, öppnar framtidsperspektiv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: