Magnifikt

Singeltitlarna i Australian Open gick till två spelare, som kommer att fira sina 36-årsdagar senare under året. Den uppseendeväckande höga åldern på aktörerna i tävlingens slutskede har väckt berättigad medial uppmärksamhet.

Att samtliga fyra finalister har passerat 30 – de flesta med bred marginal – kan å ena sidan tolkas som, att nivån på toppen är tveksam. Skador och sjukdom har dessutom gjort, att kvartetten tävlat sparsamt eller inte alls under andra hälften av fjolåret.

Den, som har följt tävlingens slutskede, kan emellertid konstatera, att ingenting kan vara mer fel. Herrarnas semifinaler och final har innehållit precis allt man kan önska av tennisunderhållning på absolut högsta nivå. Att två av tennishistoriens absolut största var tillbaka som huvudaktörer gör förstås inte saken sämre.

Eurosports erfarna kommentatorer är av samma uppfattning. Mats Wilander och Barbara Schett var närmast lyriska. Maria Strandlund-Tomsvik menade vid flera tillfällen, att holmgången mellan Nadal och Dimitrov är svår att övertrumfa i hennes minnesarkiv.

Vi, som älskar tennis, hoppas givetvis, att denna minnesrika söndag på Melbourne Park inte blir avskedet för Federer, Nadal och systrarna Williams i de stora sammanhangen, De fyra giganterna är inte bara spektakulärt spelskickliga, de är också bästa tänkbara föredömen i alla idrottsliga avseenden.

Annonser

2 Responses to Magnifikt

 1. Mats N skriver:

  SvT öppnade sportnytt m tennis. Radiosporten har intervju m Maria men återstår att se hur (kvälls)tidningarna behandlar århundradets match och om TT får ut ngt mtrl i lokalpressen!?

  SmP har kanske fullt upp m dambasket, hockey, innebandy o ngn träningsmatch m Öster!?

  Idrott blir inte bättre än i förmiddags och precis som du skriver, inte bara tenniskvaliten imponerar. Människorna! Tänk den dag Kyrgios – Tomic segrar. Då är sporten illa ute

 2. Peter H skriver:

  Sista veckan påminde lite om på 70- och 80-talet. Alla pratade tennis igen och det fanns inga lediga banor i tennishallarna i lördags. Hela familjen satt klistrade framför matchen i söndags, och både frukost och lunch fick avnjutas i tv-soffan samt toalettbesök endast vid sidbyten. Varenda boll skulle följas i detalj och man slungades mellan hopp och förtvivlan. Otroligt att det inte fanns någon Svensk på planen med alla de känslorna som plötsligt fanns för en Grand Slam final. Kanske påminde om någon gammal match mellan Connors och McEnroe för 30 år sedan. Nu ser man vilket intresse det finns i Sverige för tennis. Tänk om vi kunde få fram några topp 100 killar, som någon stor turnering kunde vara med och kriga om en plats i kvartsfinalerna.
  Tyvärr blev damfinalen en flopp. Serena spelade över och låtsades vara arg när hon knäckte racket redan efter ett par game. Höll nere på tempot och flyttade sin syster någon gång bara, för att inte visa sin överlägsenhet och att inte matchen skulle vara över på mindre än en timme. Alla vi som följt bägge spelarna såg omgående att allt bara var ett skådespel. Ingen kan dock ta ifrån Venus sin andraplats, men de åtta game hon tog i matchen skulle egentligen bara vara ett par stycken. Har Serena tur blir hon även nominerad till oscarsgalan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: