Besvärande brist

För en vecka sedan tog den svenska vintertouren slut – nästan. Bravida tennisvecka i Borås var slutpunkten på en månadslång svit av högklassiga tävlingar. En av dem var Glimstedt Open i Strandbjörkshallen.

På tourprogrammet återstår under våren en tävling i Falun i mars och en i Malmö i april. Inte mycket att yvas över,om man betänker, att det är ungefär tre månader kvar av innesäsongen. Till yttermera visso saknas damklass i dalametropolen.

På den nivå svensk tennis befinner sig idag är sakernas tillstånd besvärande. För de spelare, som inte är yrkesverksamma på futuretouren, är de inhemska tävlingstillfällena nästan utarmade fram till utesäsongen.

En grupp, som drabbas hårt, är ambitiösa 16-18-åringar som gjorde nyttiga erfarenheter i januaritävlingarna, En annan är den viktiga gruppen av seniorspelare, som inte har professionella ambitioner.

Fler tourtävlingar står alltså högt på önskelistan. Prispengarnivån behöver inte vara den högsta. Prio 1 är fler tävlingar på touren och givetvis med både herr- och damklass.

Till saken hör också, att vintertourens format med kort tävlingstid och sen anmälan passar bra för båda de apostroferade kategorierna.

.

Annonser

3 Responses to Besvärande brist

 1. Mats N skriver:

  Illa!
  Vet inte vad anledningen är, bad säger klubbarna?

  Frågan är också om det samtidigt är inflation på juniorturneringar? Fler hungriga 14-18 borde med fördel lika gärna kunna spela ett tourkval?

 2. Tomas skriver:

  Jag vet inte vad jag tycker om Sommar/Vintertouren…. Vore det inte bättre att köra ITF-futures istället ? Unga spelare behöver så snabbt som möjligt få ”känna på” internationellt proffsspel på hemmaplan.
  Från det ena till det andra: Nästa DC-match ska spelas på grus i Antalya, Turkiet. Skicka ned så många svenskar som möjligt för att spela Futures veckorna innan på samma ort. Lindell blir högaktuell för DC-laget efter sin starka säsongsinledning på grus i Florida.

 3. Mats N skriver:

  Synd bara att inte fler Futures på hemmaplan gett varken fler svenskar med atp-ranking eller bättre svenska atp-spelare. Elias Ymers ranking är ju knappast ett resultat av svenska ITF tävlingar på hemmaplan?

  Orutinerade svaga ledare och enkelspåriga föräldrar utan självinsikt godkänner ett bedrägligt tävlingsupplägg för svenska spelare. Alla försöker hoppa över flera viktiga steg.

  Det mest pinsamma, och närmast kriminella försöket, är familjen Carnellos ”djurförsök”. Men tyvärr sker smärre misshandel runt om i Sverige dagligen. Vad är så svårt att förstå?

  Börja med att vinna KM, sen RM och spelsr du inte RM behöver du inte tänka på SM. Beroende på ålder kan du sen börja tänka på seniorklasser men ITF eller ETA-tävlingar är väl bara nödvändigt för de absolut bästa i varje åldersklass?

  Hetsa inte och tro inget om ett proffsliv innan du vunnit en svensk tourtävling…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: