Frågetecken på rad

Det blev visserligen vinst med ett nödrop mot Tunisien i Davis Cup, men knappast en triumf att dra stora växlar på. I övrigt har tennisåret 2017 så här långt inte bjudit på något att yvas över som blågul tennisälskare.

Snarare är det så, att en räcka frågetecken radat upp sig. Johanna Larsson, vårt internationellt mest gångbara namn, har börjat säsongen trevande. Stora förhoppningar har knutits till Rebecca Peterson och Susanne Celic. Båda har dessvärre hittills under året saknats i resultatlistorna på grund av skador.

På herrsidan är frågetecknen stora kring bröderna Ymer. Storebror Elias har ett resultatmässigt mörkt halvår bakom sig. Samarbetet med ”Fidde” Rosengren bröts ju i samband med att ”Fiddes” förbundsengagemang upphörde. Hur tränarfrågan för Elias kommer att lösas har ännu inte klargjorts.

Frågetecknen kring lillebror Mikael är flera. Skadebenägenheten, som har hållit honom borta från tävlingsarenorna ända sedan Stockholm Open i oktober, är ett. Ett annat är avslöjandet i dn.se för ett par dagar sedan, att Mikael har brutit samarbetet med Good to Great. Mikael har varit knuten till GTG sedan tidiga tonår.

Som en konsekvens av de brutna GTG-banden upphör också samarbetet med tränaren, tillika nye DC-kaptenen, Johan Hedsberg. DN har inte nått Mikael för en kommentar, varför den tennisintresserade allmänheten lever i okunnighet också om vem som blir  den yngre Ymerbroderns näste tränare.

 

Annonser

One Response to Frågetecken på rad

  1. Tomas skriver:

    Enligt DN så säsongsdebuterar Mikael i Wroclaws challenger nästa vecka. Det kan förhoppningsvis innebära att han spelar DC. Stort Grattis förresten till Casper Ruud och Norge, han är i semi i Rios ATP500-turnering och går därmed om Elias som Nordens högst rankade spelare nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: