Omåkta inte bara i de vita spåren

Så har det då hänt, det minst sagt nesliga. Norge är före oss inte bara i skidspåren och i en del andra idrotter. På den idag publicerade ATP-rankingen har grannlandet i väster gått förbi Sverige även i tennis.

Unge Casper Ruud förvaltade det wild card, han fick i Rio de Janeiro på bästa tänkbara sätt. Med en smula flyt i lottningen tog sig 18-åringen till semifinal. Eftersom tävlingen var på 500 000-dollarsnivå, blev det på kuppen rejäl poängutdelning.

Vägen öppnade sig för norrmannen, då toppseedade japanen Nishikori sensationellt föll bort. Ruud visade styrka genom att gripa den möjlighet som yppade sig; kanske inte så märkligt på papperet men ofta nog så krävande i praktiken.

Med poängklippet i Brasilien gör Ruud ett jätteskutt från fel sida om 200 till plats 133. Samtidigt tappar Sverigeettan Elias Ymer, som länge legat parkerad strax över 150, ett par placeringar.

Tröst för svenskt tigerhjärta är, att utöver Ruud är det mycket tunt med norrmän på ATP-listan. Blågult får fortfarande gälla som favorit, om det skulle handla om en Davis Cup-match mot grannarna i väster.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: