Åldern ingen belastning

För en månad sedan skapades rubriker i tennisvärlden med anledning av Australian Open-vinnarnas anmärkningsvärt höga ålder. Roger Federer och Serena Williams, som båda passerat 35, visade inga ålderskrämpor.

Idag serverade Smp:s Sven Elofsson nyheten, att ”Fidde” Rosengren fått nytt jobb efter sortin från uppdraget som förbundskapten. ”Fidde” återvänder till ATP-touren och nye adepten är jämnårig med Federer och Williams. Det handlar om österrikaren Jürgen Melzer.

För ”Fidde” blir det en högst annorlunda uppgift. Flertalet av hans tidigare adepter på touren som Jonas Björkman, Magnus Norman och Robin Söderling har varit unga spelare på väg mot toppen i sina karriärer. Nu handlar det om en ärrad veteran med ambitionen att ta sig tillbaka dit han en gång varit.

Österrikaren hade sin bästa ranking i början av 2011, då han under en period parkerade i övre regionerna av topp 10. På senare tid har han varit skadeförföljd och återfinns idag på en blygsam plats strax över 200.

Nu engagerar Melzer alltså ”Fidde” för att göra en sista satsning mot nivåer, där han en gång hörde hemma. Det är bara att gratulera ”Fidde” till en annorlunda men intressant uppgift. Erfarenhet är ingen bristvara hos duon Melzer-Rosengren.
– – – – –
Det är inte bara i tennis, som åldern saknar betydelse. Detta skrivs samma dag som Marit Björgen 37 åter visar sin totala överlägsenhet i skidspåren i Lahtis.

Annonser

2 Responses to Åldern ingen belastning

  1. Alexander Lipczynski skriver:

    Han måste ha droppat ca 70 platser från förra veckan, då han står som 136a, 8e seedad i Wroclaws challenger.

  2. Mats N skriver:

    Ett passande uppdrag. Österrikaren tillhör den gamla generationen där Fiddes mantran kan funka. Men det kan också vara för sent? Funkar Melzers tennis 2017? Förmodligen ok om han får vara hel och med envishet kan stå emot ungdomens flashighet… Däremot har ju inte Fiddes koncept funkat på 90-talisternas tennis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: