Vilken härlig påminnelse

I helgen fanns det anledning att tänka tillbaka på det som hände i Kungliga hallen i höstrusket. Mikael Ymers strålande framträdanden mot Fernando Verdasco och Ivo Karlovic i Stockholm Open poppar osökt upp ur minnesarkivet.

Det som Mikael presterade inför den golvstampande kungligapubliken, var det mest löftesrika en ung svensk åstadkommit på mången god dag. Den respektlöshet han visade mot två världsspelare var rena njutningen för alla på de välfyllda läktarna.

Efter händelserna i Stockholm har det ju varit knäpptyst kring den yngre Ymerbrodern. Nya skadeproblem har varit orsak till stortalangens frånvaro från tävlingsarenorna. Så small det till ordentligt i veckan i franska Lille.

Via kval stod den comebackande svensken idag som slutsegrare i den nordfranska stadens futuretävling. Därmed underströk Mikael ytterligare, att han är en talang utöver det vanliga i svensk tennis. En sådan återkomst efter mer än fyra månaders uppehåll är mäktig.
– – – – –
Nä, men…
Det har blivit mycket tv och längdåkningden senaste veckan. Skidfolket, som får extremt mycket uppmärksamhet i SVT, borde skärpa till sig på en punkt. Nästan alla intervjusvar inleds med ”Nä, men…”. Förbundskaptenen Rickard Grip utfrågades efter dagens rafflande femmil. På cirka 10 frågor inledde han svaret med ”Nä, men…”.
Lite mediaträning kanske…

 

Annonser

2 Responses to Vilken härlig påminnelse

  1. Tomas skriver:

    Mycket imponerande av Micke, jag tror han redan nu har kvaliteter motsvarande en topp-50 spelare. Skadefri skulle det förvåna mig om han inte tar sig in på topp-100 redan i år och kvalificerar sig till Milano-slutspelet.

  2. Mats N skriver:

    Oj, vad vi haussar nu igen. Skitkul är det och yngre Ymers totala förutsättningar att nå långt är brodern överlägsna. Sksdorna i unga år är dock alarmerande. Tänker också på vad C Ruud presterar för närvarande. Får Micke en räcka matcher av samma dignitet så är han inte långt efter?!

    Om vi förutsätter att Micke nu håller för att lägga ett schema fram till sommaren skall det bli intressant hur den planeringen kommer se ut. Bättre planering än Storebror är önskvärt och DC- medverkan skall också bli intressant att se?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: