Cirklar som skall rubbas

”Rubba inte mina cirklar” myntades ju av den gamle greken Archimedes för mer än 2000 år sedan. Svenska Tennisförbundet tänker tvärtom.

Förbundet har presenterat sin ”Färdplan” för tiden fram till 2020. Cirklarna i bilden här t v är en intressant  del av dokumentet.

Hur stor den blå gruppen är, går man inte in på. Antalet människor innanför den gröna ringen uppskattas till cirka 400 000. Antalet klubbanslutna är ungefär 110 000.

Så här skriver förbundet bl a i texten:
I ”Svensk Tennis 2020” arbetar vi inifrån och ut. Det innebär att vi till en början fokuserar på den gula och röda ringen för att göra vår idrott ännu mer engagerande och livfull för de som i dag är medlemmar i en tennisklubb och för att antalet ambassadörer ska bli fler.
Därefter, och när tiden är mogen, ska vi få den röda ringen att växa, med målsättningen att markant öka medlemsantalet genom att de aktiva som inte är medlemmar fångas upp i ”familjen”. Förhoppningen är att arbetet med den gröna ringen ska kunna adderas från och med 2019.

Arbetssättet är konkret och bra och borde anammas i hela Tennissverige. Möjligen kan man tycka, att det angelägna vidgandet av den röda cirkeln kan startas, innan konsolideringen av gult och rött är klar. Att bara en dryg fjärdedel av alla tennisspelare är klubbmedlemmar är en dålig siffra.

Den gula cirkeln, som inkluderar alla ideellt arbetande tennisvänner kräver god vård. Entusiaster och eldsjälar är ett släkte med rekryteringsproblem.

 

Annonser

2 Responses to Cirklar som skall rubbas

  1. Mats N skriver:

    Var på tennis.se kan alla, som inte sitter i styrelser och kommitéer, ta del av denna info i sin helhet?

    Om man skall sprida sitt evangelium bör man kommunicera det så brett det bara går?

  2. Ralf skriver:

    Åke kan väl lägga ut det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: