Imponerande, Aron!

Tennisens räknesätt är unikt i varje jämförelse med andra idrotter. Att i unga år personligen få uppleva de mirakulösa svängningar, som kan uppstå, har i många fall haft avgörande betydelse för vart en fortsatt karriär bär iväg, speciellt om utgången är positiv.

10-årige VTS-aren Aron Crus fick i Vimmerbys Vårcup med sig en maximal dos av det raffel, som bara den geniala tennisräkningen kan leverera. Aron såg ut att vara uträknad i finalen mot Liam Dip från Norrköping. Östgöten hade 6-2, 5-2 och inte mindre än åtta matchbollar i epilogen.

VTS-aren gjorde, sin ringa ålder till trots, det enda rätta. Fokusering på nästa boll var det enda som gällde, och det gick alltså vägen. Aron hämtade in underläget och lyckades få med sig det andra setet.

I det avgörande matchtiebreaket uppstod nytt krisläge om än inte lika akut. 0-4-underläge vändes till skön vinst med 10-6.

Aron är att gratulera till att redan som 10-åring fått vara med om denna sorts dramatik. Att slutet gick i dur gör förstås inte saken sämre.

En tennismatch är som bekant inte är avgjord förrän sista bollen är vunnen. Att inse det redan som 10-åring är tryggt att ha med sig i bagaget. Somliga inser det aldrig,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: