Karlskrona bäst

Ett litet, helt ovetenskapligt, försök att analysera 12- och 14-åringarnas Småland/Blekingemästerskap, som genomfördes i Strandbjörkshallen i helgen, kan se ut som på bilden här bredvid. Poängberäkningen i sin enkelhet är: seger 3 p, finalplats 2 p och semifinalplats 1 p. Bara singelklasser och A-klassen bland 12-åringarna är medtagna

Som synes toppar Karlskrona tämligen klart. Två titlar och en finalplats är ett styrkebesked. Signifikativt är, att Daniel Brodén – alltid välkommen gäst i Strandbjörkshallen – var den ende närvarande externe tränaren, låt vara att egna dottern Elise fanns i deltagarlistan och bidrog till poängskörden.

Vi smålänningar bör vara tacksamma för, att Blekinge, läs Karlskrona, ingår i det nuvarande RM-upplägget och höjer tävlingarnas kvalité. Som VTS-are måste man konstatera, att vi fortfarande inte återtagit den dominerande roll, vi hade i Småland för 5-10 år sedan.

Om man ser till Småland i stort, är tyvärr fortfarande Kronobergs län lika med VTS. Inte en enda deltagare från övriga länet. Likadant är det i det östra grannlänet, bara Kalmar. Relativt stora klubbar som Västervik, Oskarshamn och Vimmerby lyser med sin frånvaro.

Jönköpings län visar betydligt bättre bredd. Tydligt och glädjande är, att anrika Jönköpings TK är på väg upp ur en djup vågdal. Däremot tycks gamla fina märken som Nässjö och Tranås fortfarande sova törnrosasömn.

Annonser

One Response to Karlskrona bäst

 1. P-A Lindeborg skriver:

  Härligt med Karlskronaframgångar. Man blir stolt att vi kan mäta oss med alla duktiga smålänningar, men framförallt glada för att vi får tillhöra samma region och att ungdomarna kan tävla mot andra på nära håll. De mindre klubbarna i Blekinge har också varit ”på dekis” under ett par år. Det är viktigt att man kan spela, tävla och mäta sig mot andra och det är bra om det inte innebär för många och långa resor. Ungarna behöver spela mycket och under olika förhållanden. Nu lanserar vi även 2 hardcourtbanor utomhus (varav en öppen för allmänheten) i Karlskrona. Öppning i maj.
  Välkomna att spela.

  Hälsn,
  P-A Lindeborg
  f.d. styrelseledamot i VTS 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: