Prima småländskt virke

Två dagar före SM-starten satt han i VTS-cafeterian och övervägde om han skulle åka överhuvudtaget på grund av skadeproblem. Igår dök Anders Fransson upp i hallen som lycklig nykorad svensk mästare i 55-årsklassen.

Anders berättade grundligt och med berättigad stolthet om det framgångsrika SM-äventyret. Det hade gått som på räls fram till finalen i den nästan 60 spelare starka klassen. Inte minst i semifinalen mot gamle antagonisten Per-Anders Lindeborg hade allt stämt, vilket är en förklaring till de stora siffrorna.

Det verkliga mandomsprovet blev så finalen mot toppseedade Christer Lundberg Stockholms TK. Här krävdes bortemot tre och en halv timmes holmgång innan VTS-aren hade SM-titeln i hamn efter tiebreak i skiljeakten.

Veterantennis är väl ett av få sammanhang i livet, där man ibland har anledning att se fram emot att bli äldre. För Anders del var det premiär i 55-årsklassen, generellt en fördel förstås utan att på något sätt förringa prestationen. Finalopponenten och f ö regerande europamästaren i klassen är två år äldre.

Anders hade alltså en marginell favör i att vara ett par år yngre än sin finalopponent, Christer Lundberg har å andra sidan en klar fördel i att vara stockholmare.

I huvudkommunen och dess omnejd finns ett helt annat utbud av veterantävlingar än i landsorten. Dessutom är stora delar av veteraneliten bosatt i Stockholmsområdet med åtföljande enkelhet att hitta bra träningsmotstånd, Landsortsspelare som Anders tvingas mestadels jaga träningspartner från tillfälle till tillfälle.

Men med småländsk envishet är inget omöjligt…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: