Kajsa skriver VTS-historia

Nye FC-kaptenen Mattias Arvidsson såg på måndagen till, att det skrevs tennishistoria i Växjö. På herrsidan har vi genom åren blivit bortskämda med DC-framgångar, ofta med stort Växjöinslag. Däremot har aldrig någon Växjöspelare representerat blågult i Fed Cup.

Men nu har det glädjande nog hänt. Mattias Arvidsson tog ut ett preliminärt lag till det förestående kvalspelet i Litauen för ett tag sedan. I påskhelgen var det träning för ett lite större gäng i Helsingborg. Till denna samling var bl a Kajsa Rinaldo-Persson kallad.

VTS-tjejen gjorde uppenbarligen ett så gott intryck på FC-kaptenen, att han fann anledning att göra ett byte. Kajsa nominerades istället för tidigare uttagna Mirjam Björklund SALK. Förutom självskrivna Johanna Larsson består laget också av Cornelia Lister och Jacqueline Cabaj-Awad. Ida Jarlskog längst t v på bilden finns också med i den svenska truppen.

Aldrig tidigare har alltså en Växjötjej varit påtänkt i ett svenskt FC-lag.  Upplägget på den FC-nivå, som Sverige gärna vill ta sig förbi, är komplicerat med många lagmatcher på kort tid. Chanserna för Kajsa att också få stiga in på banan är därför goda.

Se även tennis.se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: