Allvarlig tendens

När anmälningstiden för zonspelet i Next Generation Cup gick ut igår, fanns 45 namn inknappade i den zon, där VTS ingår. Denna siffra kan jämföras med 59 i fjol och 72 året dessförinnan. Tappet över två år är bortemot 40%.

Den zon, som har Strandbjörket som spelplats, omfattar Kronobergs län, Blekinge och södra Kalmar län. Tre klubbar, Växjö TS, Karlskrona TK och Kalmar TK dominerar totalt. Ronneby  TK finns med på marginalen, ingen mer.

Problemen är två, dels det sjunkande deltagarartalet och dels den usla klubbspridningen. VTS lider av att vara ensam i vårt län. Ljungby och Alvesta, som liksom Markaryd förfogar över hallresurser, har fallit ifrån. Samma gäller Karlshamn  och Ronney – nästan – i Blekinge.

Det sjunkande deltagarantalet slår tämligen jämnt mot de två K:na och VTS. När Johan Sjögren besökte VTS för ett par veckor sedan bekräftade han, att tendensen finns ganska tydligt bland klubbarna i Region Syd.

Från förbundshåll har man ansträngt sig för att introducera nya och annorlunda tävlingsformer, en aktivitet, som fått genomslag även i Next Generation Cup. Effekterna lyser med sin frånvaro. Varför?

Inom VTS tog styrelsen i veckan beslut att söka medel ur Idrottslyftet 2017, avdelningen Bättre start 7–12″. I detta projekt är ökat klubbansvar för de yngstas tävlande ett av många intressanta arbetsområden.

Annonser

One Response to Allvarlig tendens

  1. Mats N skriver:

    Egentligen inleddes väl problemen för just denna tävling när regionaliseringen blev verklighet och när sen avtalet m ”Kalle Anka” inte kunde förlängas.

    Men visst är detta exempel tråkigt men knappast ett enbart Småländskt problem!?

    Överutbudet av tävlingar gör sitt till men på våre borde klubbar, regioner och förbund tillsammans se till att det blir ett fullständigt självklart val stt både spela en klubbtävling och en krets/region-tävling i detta event. Med marknadsföring, styrning, lockbeten och samtal samt rankingpoäng kan man nå dit igen? Alltså till en situation då detta är viktigt och roligt.

    Föera insanser måste samverka och till slut krävs markeringar från köubben. ”NG cup” ingår i tennisutbildningen. Punkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: