Ovanligt motigt

Jag kan inte påminna mig, att vi någonsin i modern tid inte haft banorna i Strandbjörket spelklara 1 maj. Men i år har det dessvärre inträffat.

Orsaken till eländet är emellertid varken Karolina eller Ingvar. Pensionären Ingvar är precis lika alert som förr om åren. Vi är tacksamma för att fortfarande ha den oskattbara förmånen att kunna utnyttja hans kunnande, erfarenhet och entusiasm.

Ingvar och Karolina utgör ett oslagbart tandem. ”Karro” – fångad av ”Tobbe” Thestrup i sitt rätta element, vid ratten på välten – viker inte för varken kyla eller snålblåst. ”Karro” har precis som Ingvar bred kunskap och genuin kämpavilja att få banorna i speldugligt skick.

Varför har det då gått snett? Svaret är enkelt. Det är vädrets makter, som inte har stått oss bi.

Det såg ovanligt lovande ut efter den milda vintern och rekordvarma mars. Därpå följde aprilväder av sällan skådat slag. Typiskt aprilväder är snabba växlingar mellan vårvärme, regn och en och annan frostnatt.

Under bortemot två veckors tid drabbades vi av nästan konstant kyla och nattfrost, uppblandat med regn eller till och med snö. Med andra ord, jobbet på banorna omöjliggjordes eller begränsades starkt.

Beslutet var givet. De planerade aktiviteterna i 1:a-majhelgen måste dessvärre ställas in. ”Karro” och Ingvar ger dessbättre inte tappt. Om det vill sig väl, flyttar vi ut i början av nästa vecka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: