Skakig resa

DN:s Nils Palmgren är en av få dagstidningsjournalister, som uppmärksammar svensk tennis på internationell nivå. DN-medarbetaren har bl a följt bröderna Ymer över tid. I dagens tidning ställer han i rubriken frågan ”Vad skall hända med bröderna Ymer?”, ett synnerligen befogat spörsmål.

Med viss möda kan man, trots de stora rubrikernas uteblivande, följa bröderna rent resultatmässigt, en allt annat än uppiggande läsning det senaste året, då det gäller storebror Elias.

Brödernas brytning med Good to great är i många avseenden förvånande. Nicklas Kulti är dock inte långsint utan håller dörren öppen för en återkomst.

DN-artikeln bekräftar, att det är pappa Wondwosen, som reser med bröderna och även fungerar som deras tränare, d v s en återgång till så som det var i tidig juniorålder. Hemma i Skara fanns dock en kompetent tränare, Dan Eklund. Någon sådan tycks inte finnas med i bilden för tillfället.

Vidare framgår av artikeln, att bröderna har en agent, som inte tillåter dem att samtala med DN-medarbetaren. Skrämmande!

Rankingraset till trots tar sig Elias in i kvalet i Paris, en intressant värdemätare på hans status idag. Icke desto mindre verkar den fortsatta resan vila på inte särskilt stabila grunder.

Annonser

One Response to Skakig resa

 1. Mats N skriver:

  Kan inte läsa artikeln pga betalvägg men kommentersr ändå lite då det finns få forum att läsa och/eller dryfta tennis f.n.

  Vad gäller Mikael så ligger han i fas rankingmässigt men självfallet är skadehistoriken oroande. Hel borde han kunna klättra 100-200 platser till under året – men då bör han matcha smart. Och inte tänka på rankingen!
  Visst, kan agenten ordna wc i ngn atp, testa. Men tro inte du är bättre än vad siffrorna visar. Självklart hade det varit sunt o kul att ha sett honom i de två svenska just avslutade futureturneringarna. Han har väl ännu inte vunnit ngn ”25:a”? Ta saker i rätt ordning!

  Elias får också för få (seger)matcher vilket säkert tär på någon som vsnn mkt som junior. Efter genombrottsåret 15 blev 16 exakt som jag befarade. Ojämnt men nyttigt och en kamp i att etablera sig på challengernivån vilket han gjorde med en titel och en del semis. Och ett år där rankingen stod still var rätt normalt tycker jag. Däremot hsde jag hoppars o trott stt lärdomarna nu skulle vara plattformen mot en ny klättring men utan färdplan är det tungt 2017. Han verkar vilsen på banan och hopas inte prestige eller pengar styr utan att hsn snart inser att hsn behöver en coach utanför familjen.

  Men samtidigt vänder det snabbt. En bra challenger, ett tursamt kval på atp med en lottning som öppnar sig så ser det genast ok ut igen men som det just nu verkar flyta blir det nog till att acceptera futurespel igen inom kort?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: