Blågult i rutan

Svenskt i direktsändning från Grand Slam hör inte till vanligheterna numera. Det var alltså läge att följa Johanna Larsson på Eurosport i damernas andra omgång mot Yulia Putintseva, ryska som spelar under Kazakstans flagg.

Svenskan var förstås underdog mot den seedade kazakiskan men inte utan möjligheter till avancemang – en intressant lottning. Kämpastarka Johanna gjorde en bra match mot den mycket sevärda Putintseva och var med hela vägen, även om 1-5-underläget i skiljeakten var jobbigt.

Det nervdallrande slutskedet av första set var betydelsefullt för matchutgången. Sverigeettan räddade en svit setbollar, innan en märkbart skärrad Putintseva lyckades avgöra.

Putintseva ryckte frekvent och framgångsrikt i djupled matchen igenom. Johanna slet föredömligt och hann mestadels upp kazakiskans väl avvägda stoppbollar. Putintseva avgjorde emellertid oftast lika känsligt som effektivt i nästa moment.

 

Annonser

2 Responses to Blågult i rutan

 1. Mats N skriver:

  En stor saknad över tennis i tv gör sig påmind och en saknad av fler svenskar i turneringarna blir också verklighet.

  ”Det vänder och alla sporter får svackor” är det vi hört i flera år. ”Det är över – slut – för evigt” är kanske det vi måste erkänna inom kort?

 2. Heinz G skriver:

  Kortvarigt och sällsynt. Snart en raritet?

  Jag syftar på rubriken ovan. Hur mycket svenskt i rutan från de fina GS-salongerna blir det framöver? Om ens något?

  Såg nåra bollar från Lindstedts förlustmatch. Hans tid i toppen är förbi men kul att andra skribentrr började hoppas efter segern mot Bryans.. Tyvärr är det nog också på det viiset att Johanna knappast kommer få uppleva singelspel i en andra vecka i en av de 4 stora? Tyngst i ”domedagsprofetian” är dock den klena återväxten. Ingen svensk i juniorklasserna. Inget att yvas över i kvalet och de som borde knacka på dörre har problem medxskador form och resultat.

  I flera år har det pratats om att svensk tennis är på g igen och att vi lämnat botten. Att det vänt. Tänk om det är tvärtom? Att Lindstedt och Larssons resultat är det sista sprattlet vi ser av en svensk 45- årig framgångssaga…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: