Föredömlig attityd från andra sidan Östersjön

Två oförglömliga veckor av TV-sändning från Roland Garros är till ända. Avtrycken från singelvinnarna Rafael Nadal och Jelena Ostapenko är bestående.

10-faldige vinnaren Nadal i all ära, men den 20-åriga lettiskan stal showen i många hänseenden. Att som 20-åring, utan en enda WTA-titel på meritlistan, gå och vinna sin första Grand Slam-titel är helt enormt, inte minst mot bakgrund av det sätt hon gjorde det på.

Hennes ovanligt frejdiga sätt att spela beskrivs av en del experter som vilda  västern-tennis. Andra har kallat det för raggartennis. Visst skjuter hon ofta från höften, men merparten av projektilerna sitter inte sällan på rätt sida om linjerna.

Att ligga pyrt till tycks gillas av den unga lettiskan. Kvarten mot danskan Caroline Wozniacki, för att inte tala om finalmötet med Simona Halep talar sitt tydliga språk.

Mot danskan hämtade Ostapenko in 0-5 till 4-5 i första set för att snabbt tappa  till 4-6. Lettiskan visade, besvikelsen till trots, föredömlig attityd direkt i den andra akten, då hon tog över totalt.

I finalen såg Ostapenko länge och väl uträknad ut. Rumänskan hade första set, 3-0 i andra och gamebollar till 4-0. Det mirakulösa inträffade med setvinst som resultat. Efter en något darrig inledning av skiljeakten stod den unga lettiskan som ny drottning på Roland Garros.

Med sin attityd på banan och sitt optimistiska sätt att spela borde Jelena Ostapenko vara den givna idolen och föredömet för alla unga tennistjejer världen över, ja även för killar…

Annonser

One Response to Föredömlig attityd från andra sidan Östersjön

  1. Mats N skriver:

    Lettisk seger i Paris. Estländsk premiär-WTA i ś-Hertogenbosh idag?

    Kontaveit i final och Östersjön tar för sig samtidigt som de bästa svenskorna har det tufft i kvalet i Ystad…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: