Slit lönar sig

• Han var bra men inte bäst som junior.
• Han var inte lyckosammast i den grupp som jobbade under ”Fidde” Rosengren i 4 år.
• Hans slagrepetoar lämnar en del övrigt att önska.

Det handlar om slitvargen Markus Eriksson, som de senaste veckorna fått betalt för föredömligt sätt att vara som professionell tennisspelare. Den sensationella semifinalplatsen i tjeckiska Prostjerov följdes i helgen upp av futuretitel i Gdynia i Polen.

Markus har blivit ett välbekant ansikte hos oss i Strandbjörkshallen, inte bara i samband med ”Fiddes” samlingar. Han syntes vid flera tillfällen ensam för träning med ”Fidde”. Vidare har Göteborgaren profilerat sig i Glimstedt Open.

Oavsett om det handlar om träning eller tävling, är den 28-årige Göteborgarens inställning densamma.  Noggranna förberedelser, full fokus på banan från första till sista bollen och minutiöst grundligt efterarbete. Kort sagt en föredömlig attityd och inställning, helt i ”Fiddes” anda.

Challengerframgången i Tjeckien innebar ett rejält rankinglyft. Markus är idag 359 på ATP-listan med bara Elias Ymer före sig bland svenskar. När futurevinsten räknas in om en vecka tar Sverigetvåan ytterligare ett kliv.

Markus Eriksson är värd all framgång. Segrarna i Prostjerov mot Gerard Melzer, Martin Klisak och Radu Albot imponerar stort, kanske den vassaste svit en svensk åstadkommit de senaste 5-6 åren.

Markus Eriksson lär aldrig bli en topp 100-spelare. Han förtjänar emellertid betydligt mer uppmärksamhet än han fått hittills. Han borde vara det givna föredömet för hela det unga tennissverige.

 

Annonser

3 Responses to Slit lönar sig

 1. Peter Hennemann skriver:

  Du skall ha beröm Åke att du hyllar Mackan. Han får oförtjänt mycket kritik att han är dålig. Klart att han är mycket sämre än Djokovic & Co, men med de begränsningar han har i sin verktygslåda gör han det fantastiskt bra. Han älskar att träna och spela matcher, och är dessutom ödmjuk och har alltid fötterna på jorden. Han borde få mycket mer uppmärksamhet då han precis som du skriver är ett föredöme hur övriga svenskars inställning borde vara. Hade några av våra övriga toppspelare haft samma glöd och disciplin, hade vi haft ett par spelare topp 100 på ATP rankingen. Hoppas killen får vara skadefri så är jag säker på att han fortsätter kriga tills han är 40.

 2. Gunnat skriver:

  Finns ingen logik i tennis men man kan ju ändå hoppas att det kommer mer?

  Ett bra challengertesultat i Båstad vore kul för Göteborgaren och kunde han sedan flytta fram positionerna och spela bra och helst vinna ett par ITF 25000 usd, så avancerar han på rankingen.

  Han borde få uppleva ett GS-kval och fler ATP-matcher innan han lägger av.

  Våga tro på att det går Mackan!

 3. Tomas skriver:

  På måndag kommer Markus att slå personligt ranking-rekord då han hamnar på c:a 335, stort Grattis!! Jag tror definitivt han har kapacitet för topp-200, kanske också topp-100 det vore han verkligen värd. Denna veckan finns alla möjligheter för en helsvensk final i Polen mellan Eriksson o Göransson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: