Klandervärt

Det här år skandal!

Videoklippet, som synes hämtat från Tennisportalen, visar en företeelse, som dessvärre förekommer då och då i de stora sammanhangen, och – ännu värre – smittat av sig till högsta svenska juniornivå. Scenen är från kvalet till Båstad Challenger.

Landets bäste 18-åring, Karl Friberg, reagerar på detta bedrövliga sätt efter att ha förlorat en mycket tät match i första kvalrundan mot Lucas Renard. Döm själva, kära läsare!

Knäckta racketramar har förekommit genom  tennishistorien på alla nivåer,oftast okontrollerat och i affekterat tillstånd.  Men att med berått mod fullständigt demolera slagverktyget är en företeelse, som börjat sprida sig bland de ”stora pojkarna”.

Att ta intryck av sådant beteende vittnar om omognad och dåligt omdöme. Om man är svensk landslagsjunior är det helt oacceptabelt.

Formellt renderar ”Abuse of racket” böter i ATP-sammanhang. I det aktuella fallet bör Svenska Tennisförbundet på lämpligt sätt statuera exempel. Karl Fribergs ”uppvisning” i Båstad skadar svensk tennis och bör inte gå ostraffat förbi.

Förbundet lägger ner betydande resurser på Challenger- och futuretävlingar. Att få snorungebeteende som gensvar är otacksamt. Dock skall sägas, att merparten svenska spelare uppför sig korrekt eller mycket bra.

 

Annonser

2 Responses to Klandervärt

 1. Mats N skriver:

  Håller med!
  Det jamsas för mycket med den nya generationen som aldrig får ta konsekvenser av sitt handlande.
  Agera SvTF! Och göm er inte bakom faktumet att händelsen inträffade under ATP-flagg. Straffa för att statuera exempel.
  Men, prata också med killen. Vad hände tex vid 6-5 i avgörande när han skall serva för matchen? Sju raka unforced och plötsligt 0-3 i tiebreaket. Varför har så många unga spelare så svårt att spela på resultatet, att hålla i bollen, att förstå vad som lönar sig?

 2. Wojtek F skriver:

  En av anledningarna till att det är så mycket ångest inblandat i svenskmöten är kanske att finna i klubbmiljön?

  Hur många svenska spelare som tex deltar i challengerturneringen i Båstad har träningsspelat i någon större omfattning på hemmaplan i sin klubb under juniortiden?

  Att spela matcher på egen hand, som träning, utan övervakning av varken tränare eller förälder är dansnde men ovanligt idag?

  Där och då formas du som spelare och människa. I den situationen lär du dig hantera alla situationer som du kommer behöva senare för att lyckas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: