Sensationsman med stort register

Rafael Nadal var efter sin formidabla grussäsong en av huvudfavoriterna till titeln på gräset i Wimbledon. Att han föll bort redan i åttondelen var en jätteknall, och att det inträffade mot en 34-åring, som harvat på touren sedan 2001, var än mer uppseendeväckande.

Gilles Muller från lilleputlandet Luxemburg – ett habilt namn bland många för de flesta tennisintresserade – agerade med en trygghet gastkramningen igenom, som vore det vardagsmat att ta sig an de största världsnamnen. Han underströk dessutom tydligt, att gräs är ett favoritunderlag.

Den vassa serven bet förträffligt och följdes ofta upp med skickligt volleyspel. Luxemburgarens slagrepetoar är bredare än de flestas på touren. Vidare var det uppenbart, att Nadals manöverutrymme begränsades påtagligt av att ha en vänsterhänt motståndare.

Muller imponerade därutöver bl a genom att efter att ha tappat 2-0-överläge i set ha både huvud och fysik att stå pall i den infernaliska skiljeakten. Inte ens ett dubbelfel och en misslyckad stoppboll vid 6 lika rubbade hans  imponerande fokusering. Luxemburgarens värdiga sätt att reagera, då triumfen var ett faktum, underströk hans storhet som idrottsman.

Tack för mer än fyra och en halv timmes tennisdrama av yppersta klass!
– – – – –
Om man slår på Luxemburg och idrott i Wikipedia, nämns 2 (!) namn, utförsåkaren Marc Girardelli och OS-vinnare på 1500 m 1952, Joseph Barthel. Komplettering med Gilles Muller är på sin plats.

Annonser

One Response to Sensationsman med stort register

  1. Wojtek F skriver:

    Är det måhända dags för ett riktigt tronskifte nu? Skall Cilic och Raonic kanske göra upp om the championships? Eller skall helyllekillen Berdych äntligen få till det?

    Eller är det nu givet att det blir en drömfinal för britterna med Murray – Federer?

    Kommande veckor i Båstad tror jag tyvärr blir ytterligare ett bevis på att svenskarna är akterseglade. Kul med Ymers segrar igår men konkurrensen hårdnar i kommande omgångar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: