Tvära kast

I samband med Challengertävlingen i Båstad har all svensk uppmärksamhet med rätta varit riktad på bröderna Ymer. Lillebror Mikael hamnar i det absoluta rampljuset efter det strålande sätt han förvaltat sitt wild card på.

Spekulationerna kring brödernas plötsliga resultatmässiga förvandling efter ett mediokert första halvår är förstås i full gång. Bland många förklaringar är en högst uppenbar.

Efter en längre tid med pappa som vikarierande – får man hoppas – coach har Skarasönerna i Båstad varsitt världsnamn  vid sin sida. Mikael vägleds av Peter Lundgren, och Elias har haft Robin Söderling vid bankanten.

Peter Lundgren är ju en av ett stort antal svenska f d ATP-spelare, som gjort sig ett aktat tränarnamn internationellt. Robin har inte etablerat sig i tränarskrået men har självklart massor av egen erfarenhet att dela med sig av till Elias.

Det mest intressanta i sammanhanget är förstås om en fortsättning följer efter Båstad. Välinformerade Tennisportalen.se har en intervju med en närmast lyrisk Peter Lundgren efter semifinalförlusten. Där avslöjas, att ett deltidssamarbete är under planering.

Fortsättningen för konstellationen Ymer – Söderling verkar däremot mer oklar. Ambitiösa Tennisportalen har inte lyckats få fram några besked. Däremot finns en alldeles färsk TT-intervju med Robin bl a i Expressen, vilken ger viss vägledning.
– – – – –
Intressant i sammanhanget är, att TT refererar till Tennisportalen.se, då det gäller källan till bröderna Ymer och tränarfrågan. Själv har jag inte märkt ett knyst i andra etablerade media. Sträck på er, Tennisportalen!

Annonser

One Response to Tvära kast

  1. Tomas skriver:

    Tack Åke för dina goda och tenniskunniga kommentarer, du hittar alltsom oftast rätt. Jag håller helt med dig angående Lill-Ymer men Stor-Ymer gör ju inget anmärkningsvärt resultat med sin kvartsfinal, ungefär samma nivå som han haft hela året. Hans bästa resultat i år är fortfarande Indian Wells från i mars. Hoppas att Elias motbevisar mig i Swedish Open, en kvartsfinal där och han får VG av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: