En gång till och ännu värre…

Inom loppet av drygt en vecka händer det igen och om möjligt ännu grövre. I båda fallen är det unga svenska spelare, som står för eländet.

Mikael Ymer, det stora framtidshoppet i svensk tennis, tackar för sitt wild card till Swedish Open genom att bete sig som en snorunge av värsta slaget på Båstads centercourt. Det är pinsamt för svensk tennis, att både den vi tror mest på och den bäste 18-åringen agerar på detta fullständigt oacceptabla sätt och till yttermera visso gör det vid sämsta tänkbara tillfälle.

Den talangfulle västgöten hade kalasförutsättningar att ta Båstadpubliken till sitt hjärta. Snacka om att spela bort sina kort, i detta fall ett vilt sådant.

Mikael Ymer borde vara ett föredöme för alla unga svenska tennisspelare. Efter det som hände igår har Mikael och hans omgivning mycket att jobba på för att leva upp till den rollen. I väntan på att så förhoppningsvis sker, finns ju ett globalt föredöme av yppersta klass – Roger Federer.
– – – – –
Jag vill klargöra, att jag tyvärr inte bevittnade Mikael Ymers ”uppvisning” på plats. Omständigheter gör, att jag i år tvingas bryta en mer än 50-årig oavbruten svit av Swedish Open-veckor. Uppenbarligen belastas Ymers minuskonto mot Laaksonen med mycket mer än det videoklippet visar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: