Notabla siffror

Anmälningstiden för Glimstedt Open, vår Sommartoutävling, gick ut igår. Några intressanta noteringar finns anledning att göra.

Fler damer än herrar är anmälda. 83 på spinnsidan är 11 mer än antalet herrar. I licensregistret dominerar herrarna klart. Även om det säkert finns förklaringar, är siffrorna anmärkningsvärda och glädjande.

VTS gick tidigt i bräschen för att sudda bort könsrelaterade skillnader i dessa sammanhang. Sedan många år är våra tourtävlingar likvärdiga vad gäller såväl tävlingsformat som prispengar. Så är långt ifrån fallet överallt men högst befogat mot bakgrund av siffrorna ovan.

80-talet anmälningar i klasser, som kan ta emot 52, är imponerande siffror. All erfarenhet säger emellertid att, då det är sign in på måndag, en hel del frånfälle kommer att noteras. Men det är en annan historia.

Väl mött i Strandbjörket tisdag – fredag!

Annonser

One Response to Notabla siffror

  1. Mats N skriver:

    Svensk damtennis kanske mår bättre än svensk damtennis?

    I singel hade svenskarna det tufft i Båstad på högsta nivån, oavsett kön. Men Björklunds wta-debut lovar gott. Listers kval imponerar och Ymers challengervecka ger förhoppningar. Samtidigt är inget givet?

    Känslan är också att det fyller på med fler intressanta unga namn på damsidan i sommartourtabellen. Grabbnamnen känns ige och har framtiden bakom sig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: